Elhunyt a Penge és A majmok bolygója sztárja

Elhunyt a Penge és A majmok bolygója sztárja

Itt hagyott minket Kris Kristofferson is, aki nem csak színész volt, hanem egy valódi zenész is egyben, illetve még a videójátékokhoz is volt köze pályafutása során.

88 esztendős korában hunyt el a Grammy-díjas countrylegenda, aki nem csak dalaival, de színészi játékával is belopta magát sok rajongó szívébe. Emellett még a videójátékok világában is megfordult, ezért talán kevesen tudják, de részese volt a Fallout: New Vegasnak is – az ő hangjával keltették életre Chief Hanlont. Sajnos szeptember 30-a nem csak miatta szomorú, hiszen nem sokkal korábban érkezett a hír, hogy egy másik színészlegenda is távozott az élők sorából.

Kris Kristofferson szombaton otthonában, a hawaii Mauin hunyta le örökre a szemét. Halálának okát nem közölték, de úgy tűnik békésen, szerettei körében hunyt el. A családja közleményben az alábbiakról számolt be:

„Fájó szívvel osztjuk meg a hírt, hogy férjünk/apánk/nagyapánk, Kris Kristofferson békésen elhunyt szombaton, szeptember 28-án otthonában. Mindannyian áldottak vagyunk a vele töltött időért. Köszönjük, hogy ennyi éven át szerettétek őt, és amikor szivárványt láttok, tudjátok, hogy ő mindannyiunkra rámosolyog.”

A nyilatkozatot Kristofferson felesége, Lisa, nyolc gyermeke, Tracy, Kris Jr., Casey, Jesse, Jody, John, Kelly és Blake, valamint hét unokája nevében tették ki.

Egészen elképesztő életutat járt be egyébként a majd kilenc évtized alatt. Megkapta a Rhodes ösztöndíjas (még jelenleg is a világ legelismertebb ösztöndíjának számít az Oxford Egyetem Rhodes ösztöndíj-programja), de ezen kívül megjárta az amerikai hadsereget is, megszerezte a pilóta képesítést, Golden Gloves bokszoló és díjnyertes színész is. Ráadásul van három igen híres dala is, amelyek ismerősen csenghetnek egyeseknek: Me and Bobby McGee, Sunday Mornin „Comin Down”, Help Me Make It Through the Night.

Színészként az 1971-es esztendő hozta meg a várt áttörést, és onnantól kezdve nem volt megállás. Olyan alkotásokban kapott szerepet, mint Félkemény, Pat Garrett és Billy, a kölyök, Tengerész, aki kegyelemből kiesett, Lone Star, vagy a 2001-es A majmok bolygója. Leghíresebb filmje, pontosabban trilógiája pedig alighanem a Penge, amelyben Wesley Snipes oldalán irtották a vámpírokat.

Borítókép forrása: New Line Cinema

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár