Az X-Men után a legjobb Pókember sorozat is folytatódhat?!

Az X-Men után a legjobb Pókember sorozat is folytatódhat?!

Sok rajongónak egy hatalmas álma válhat ezzel valóra.

27 év telt el az X-Men: The Animated Series befejezése óta, és bár néhányan aggódtak, hogy a modern újjáélesztés nem lesz több nosztalgikus pénzhajhászásnál, szerencsére másként sült el a dolog. Igényes, és nagyszerű folytatást kapott a rajzfilmsorozat, sőt egyesek szerint az X-Men '97 majdnem tökéletes, ebben a formában pedig mondhatni megszégyeníti a Marvel Cinematic Universe legutóbbi produkcióit. Ennyi év után is hozzá lehet nyúlni úgy egy klasszikushoz, hogy ne elvegyenek belőle, hanem hozzáadjanak az alkotók, megajándékozva egy fergeteges élménnyel a rajongókat. A projekt olyannyira bevált, hogy zöld utat kapott a második évada, és egy harmadik szezonról is pletykálnak már.

Nem véletlenül csillant fel a szeme a Pókember fanoknak, hiszen a kilencvenes években a hálószövőről is született egy pazar rajzfilm. A Spider-Man: The Animated series 5 évadot élt meg, majd aztán egy befejezést követően végleg elköszönhettünk tőle. Igen ám, de ez a lezárás nem volt teljes, mondhatni kiáltott a folytatásért, de ezt sohasem kaptuk meg. A mutánsok miatt viszont talán van remény egy Spider-Man '98-ra is. Már csak azért is, mert az X-Men '97 8. epizódjának vége felé még Pókembert is megpillanthattuk New Yorkban himbálózni, és ez bizony ugyanaz a hős, mint akit a kilencvenes években megismerhettünk.

Az 1994 és 1998 között futó Pókember animációs sorozata az egyik legjobb volt a korában, és bár az akkori showrunner, John Semper fejében tervben volt a folytatás, a Fox nem volt hajlandó pénzt adni rá, és a New World Entertainment produkciós cég is tönkrement, így a történet véget ért. Mindezt úgy, hogy egy hatalmas nagy cliffhangerrel zárták le az ötödik szezont. Az 1998-as „Chapter II: Búcsú Pókembertől” azzal fejeződött be, hogy Madame Web megígérte, segít Peter Parkernek megtalálni Mary Jane Watsont, akit a Zöld Manó a 3. évad fináléjában átlökött egy portálon. Ezt pedig még akár most is lehetne folytatni.

Ezeket olvastad már?

A rengeteg szóbeszéd és az izgalommal teli várakozás sarkallhatta arra a Marvel Studios animációs tartalomért felelős vezetőjét, hogy megszólaljon a témában. Van esély a Spider-Man '98-ra?

„Mindig van rá sansz, nem igaz? Nem akarom bezárni az ajtót semmi előtt. De úgy gondolom jelen állás szerint, a belátható jövőt tekintve az #XMen97 fogja birtokolni a 90-es éveket, de hogy mennyi vendégszereplőt hozunk vissza, vagy melyik másik Marvel karakter történetét meséljük el abból a korszakból, az TBD... [to be determined: későbbiekben döntenek erről – a szerk.]”

Kövess Minket!



Gamer szótár