Új Transformers-játék lehet készülőben, ráadásul nem is egy

Új Transformers-játék lehet készülőben, ráadásul nem is egy

Új Transformers-film nélkül bőven megvagyunk, de egy új játék azért jöhetne!

A Commodore 64 és a '80-as évek óta játszhatunk már különböző Transformers-játékokkal, a legnépszerűbb és talán a legjobb darabokra azonban egészen 2010-ig kellett várnunk. Ekkor már javában pörögtek Michael Bay Transformers filmjei, a 2010-es Transformers: War for Cybertron és a 2012-es Transformers: Fall of Cybertron viszont nem a filmekre épített. A High Moon Studios (Deadpool, Call of Duty: Advanced Warfare) jókora ihletett merített a klasszikus animációs sorozatokból és egy csipetnyit Bay filmjeiből is, ám amit alkottak az mégis egy olyan egyedi Transformers ábrázolás volt, ami egyaránt elnyerte a játékosok és a kritikusok tetszését is. Mindkét epizód tisztességesen helyt állt a piacon, még ha messze is voltak a tökéletességtől. A mai napig bátran ajánlhatóak mindenkinek, aki kíváncsi két modern és minőségi Transformers-játékra.

Annyira viszont nem volt sikeresek, hogy a széria 2012 után teljesértékű folytatást kaphasson. De majd talán most. Érdemes egy jó adag kétkedéssel fogadni, de egyes források szerint a Microsoft nem egy, de rögtön két Transformers-játékon is dolgozik. A játékok nyomai az ausztráliai osztályozótanács adatai között tűntek fel és bár sok részletet nem árulnak el, de annyit igen, hogy mindkét játék rendelkezni fog bizonyos szintű online multiplayer funkciókkal.

Az viszont tuti, hogy a Cybertron-széria jogai annál az Activisionnél vannak, akik már jó ide a Microsoft tulajdonát képezik. Lehet, hogy az MS ezt a szériát folytatná és a 2012-es Fall of Cybertron után két új játékot is kapunk a ebből a világból? Vagy lehet, hogy két remake vagy remastered kiadásról van szó és nem új játékokat kapunk majd, hanem a War for Cybertron és a Fall of Cybertron felújított kiadásait?

Nyilván jobban örülnénk előbbi forgatókönyvnek, de mindkettő izgalmasan hangzik. Reméljük, hogy hamarosan hivatalos információk is érkeznek ezekről a játékokról.

Kövess Minket!



Gamer szótár