Kiszivárgott képek árulják el, milyen lett volna a Blizzard törölt játéka

Kiszivárgott képek árulják el, milyen lett volna a Blizzard törölt játéka

A Microsoft leépítései közben törölt blizzardos túlélőjátékot most először alaposan szemügyre vehetjük.

Az év elején mi is beszámoltunk róla, hogy az Activision Blizzard felvásárlását követően a Microsoft hatalmas leépítésekbe kezdett a videójátékos részlegén, ez pedig nem csak az alkalmazottakat, de egy éppen készülő új IP-t, a Project Odyssey néven ismert túlélőjátékot is érintette. Azon túl, hogy a Blizzard felelt volna ezért a programért, nem sokat lehetett tudni róla eddig. Állítólag hasonlított volna egy kicsit az Everwildra, egy kicsit a Fable Legendsre, de ezzel sem mondtunk még sokat.

Most azonban előkerült néhány kép a Project Odyssey-ből az orosz VK.com oldalon, így már láthatjuk, hogy mivel készült a Blizzard hét éven át – írja az Insider Gaming. A kiszivárgott képek nem koncepciós rajzok, hanem ténylegesen a játékból lőtt képernyőmentések, így igen jól szemügyre vehetjük, hogy min dolgozott a Blizzard. Igaz, ennél átlagosabb túlélőjátékot rég nem láttunk, szóval senki se kezdjen kampányba a játék feltámasztásáért, mert egy kis utánajárással valószínűleg találtok izgalmasabb alternatívát.

A többjátékos módra kihegyezett Odyssey-ben a szokásos túlélő elemeket kaptuk volna, tehát eszközöket és fegyvereket, eszköztárat, ahol gyűlnek a nyersanyagok az előbbiek elkészítéséhez, és a jó öreg állapotjelző csíkokat, hogy tudjuk, eszik-alszik-e eleget a karakterünk. A rajzfilmszerű látvány hasonlít egy kicsit a Palworldére, az idei év egyik nagy sikerére.

A tágabb értelemben vett túlélő műfajjal közös vonás még, hogy a játékosok egymás ellen hadakozhattak volna. A kiszivárgott képek között több olyan is van, amiből összeáll, hogy mi történt volna, ha valaki legyilkol minket. Ezek szerint ilyenkor a játékos elveszítette volna a cuccait és valahol máshol – „822 lépés távolságra” – éledt volna újra. Ez a távolságra utaló részlet egyébként igen nagy pályát rejthet. Ennél többet viszont már aligha fogunk látni az Odyssey-ből, szóval mindegy is, hogy mennyi tartalommal készültek a fejlesztők, mert mind a kukában landolt.

Borítókép: Blizzard Entertainment

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár