Saját filmet kaphat Lady Gaga Harley Quinnje? A Joker 2 rendezője megmondta a tutit

Saját filmet kaphat Lady Gaga Harley Quinnje? A Joker 2 rendezője megmondta a tutit

Arthur Fleck partnerre talál Lee Quinzel, azaz Harley Quinn személyében a Joker 2-ben, de vajon van esélye Harley-nak egy saját spin-offra is?

A kultikus Joker-mozi folytatást kapott, hogy ez jó ötlet volt vagy sem, azt mindenki döntse el maga (a kritikák nincsenek igazán elragadtatva), mindenesetre Joaquin Phoenix Arthur Fleckje visszatér a mozivászonra, és immár vele tart Lady Gaga is egy igen fajsúlyos szerepben: az énekes-színésznő Joker társát, Harley Quinnt alakítja a történetben. Ezen a ponton érdemes megjegyezni, hogy Harley itt nem az a Harley, akit a filmekből és a képregényekből megismerhettünk, ahogy Joker sem az a Joker, akit a korábbi adaptációkban láttunk. Lady Gaga korábban egyébként azt nyilatkozta, hogy ez az ő Harley-verziója lesz, és egy teljesen új karaktert láthatunk majd. A filmek rendezője, Todd Phillips pedig azt is elárulta, hogy Lady Gaga Harleyját igyekeztek megszabadítani mindazoktól az eltúlzott vonásoktól, amelyek a karakert alapvetően jellemzik, hogy jól illeszkedjen abba a miliőbe, amit az első filmben megismertünk. „A magas hangot, azt az akcentust, a rágógumit és minden olyan pimasz dolgot, ami a képregényekben megjelenik, inkább kivettünk” – mondta Phillips.

Az eredetihez képest változás továbbá az is, hogy Harley nem pszichiáterként tűnik fel Joker mellett, hanem az Arkham egyik páciense, akárcsak a bűn bohóchercege. Az új karakter megjelenésével pedig adódik a kérdés, hogy tovább bővülhet-e a Joker-univerzum, például egy Harley Quinn spin-offal. A kérdésre a választ maga Todd Phillips adja meg nekünk, akit a Joker 2 hollywoodi premierjén kaptak mikrofonvégre. A riporter arra volt kíváncsi, hogy Phillips lát-e esélyt egy Harley-filmre, a válasz pedig így hangzott:

Mindig is úgy tekintettem ezekre a filmekre, hogy önállóan léteznek. És nem. Tudom, hogy mire akarsz kilyukadni, de nem akarok ebbe belemenni."

Magyarán a rendező a Joker: Kétszemélyes tébolyt is önálló történetnek tekinti, nem az első rész folytatásának, és jelenleg nem is tervezi Lee Quinzel narratívájának kibővítését. Ami pedig a Joker 3-at illeti, Phillips megerősítette, hogy a Kétszemélyes téboly az utolsó Joker-filmje, nem lesz harmadik, de mint tudjuk, eredetileg az első rész is önálló filmként került a mozikba. 

Borítókép forrása: Warner Bros. 

Kövess Minket!



Gamer szótár