Sanders ezredes, a KFC alapítója lett volna a Tekken 8 következő karaktere, de...

Sanders ezredes, a KFC alapítója lett volna a Tekken 8 következő karaktere, de...

...a gyorsétteremlánc megvétózta a dolgot.

Katsuhiro Harada, a Tekken széria vezető-fejlesztője már régóta álmodott arról, hogy a Kentucky Fried Chicken alapítójából lett kabalafigurát, Colonel Sanders-t is belerakja a régóta futó verekedős játékba. Harada szerint azonban a KFC-t nem érdekli a crossover. És az sem tűnik valószínűnek, hogy kapunk egy Waffle House pályát.

Az évek során a Tekken franchise – a népszerű virtuális bunyós játéksorozat, amely a '90-es években indult útjára és még 2024-ben is töretlen népszerűségnek örvend – számos furcsa cameo karaktert felvonultatott már, köztük Negant a The Walking Deadből, Noctist a Final Fantasyből és Akumát a Street Fighterből. De Harada személyes „álomkaraktere”, Sanders ezredes még nem kerülhetett be – és a KFC-vel való találkozója alapján úgy tűnik, hogy a sültcsirke-birodalom kabalája soha nem fog összecsapni Heihachi Mishimával vagy Kumával.

A The Gamer-nek adott interjújában Harada elmondta, hogy „már nagyon régen” szeretett volna egy KFC x Tekken crossover-t:

„Szerettem volna harcolni látni a játékban Sanders ezredest, a Kentucky Fried Chickenből. Ezért kértem a találkozót, és ezért még a japán főhadiszállásra is elmentem.”

Ez a megbeszélés nem sikerült jól, Harada szerint a KFC „rossz szemmel nézett rá”, ezért úgy döntött, hogy lemond az álmáról.

„A KFC nem volt túl nyitott az ötletre. A marketingosztály nem akar beleegyezni, mert szerintük a játékosoknak nem tetszene.”

Ez már csak azért is fura helyzet, mert eközben a KFC megengedte, hogy Sanders ezredes megjelenjen a Funko Fusionban és egy nem túl jó társkereső szimulátoros mémjátékban is. A virtuális pofozkodás viszont úgy látszik már túl sok nekik.

Ezeket olvastad már?

Ami a Waffle House-t illeti, amiről a Tekken rajongók a múltban viccelődve kérdezősködtek, Harada azt mondta:

„Ez nem olyasmi, amit egyedül meg tudunk valósítani”. A Waffle House-nak egyet kell értenie, és látva a KFC reakcióját, nem vagyok benne biztos, hogy ez meg fog történni.”

Kövess Minket!



Gamer szótár