Visszaülnek torzsiék a nyeregbe? Derítsétek ki velünk az IEM Rio magyar közvetítésén

Visszaülnek torzsiék a nyeregbe? Derítsétek ki velünk az IEM Rio magyar közvetítésén

Ma délután indul az IEM Rio 2024-es kiírása, ahol a világ néhány legjobb csapata, köztük a torzsival induló MOUZ is azért versenyez majd, hogy a Sanghaj Major előtt betegyék a nevüket a bajnokesélyesek kalapjába.

Már csak két tier 1-es verseny van hátra és kezdődnek a Perfect World Sanghaj Major RMR-jei. Rendkívül fontos tehát, hogy hogyan szerepelnek a csapatok mind az IEM Rio, mind a BLAST Premier World Final során, hiszen ezek az események már a közvetlen előfutárai a kínai selejtezős LAN-oknak. Különösen igaz ez Európában, ahol ezúttal a szokásos 16-18 helyett csak 14 Major helyért versenyeznek a csapatok, vagyis könnyedén kihullhatnak még a legjobbak is egy-két hiba miatt.

Az IEM Rio 2024-es kiírásán 16 csapat versenyezhet majd, ők a szokásos ESL formátumban két csoportra bontva játszanak a következő napokban. A résztvevők közül 8-an is a világranglista top 10-ben szerepelnek, de még a papíron leggyengébbnek számító 9z is csak a 21. a HLTV szerint, tehát piszkosul kemény mezőny állt össze itt. Vagyis garantáltan bajnokesélyesként fordulhat a Majorre az, aki itt most győzedelmeskedik. Már csak az a kérdés, hogy kinek van lehetősége megragadni a pillanatot.

Az IEM Rio 2024 résztvevői a HLTV helyezésükkel

#1 NAVI
#2 G2
#3 Vitality
#5 MOUZ
#6 FaZe
#7 Eternal Fire
#8 Liquid
#10 Virtus.pro
#11 Complexity
#12 paiN
#13 The MongolZ
#14 FURIA
#17 Heroic
#18 Astralis
#20 Imperial
#21 9z

A G2 nemrég Koppenhágában nyert egy nagyot a NAVI ellenében, ezért egyértelműen itt a helye. Bár az elemzők többségével egyetértve azt kell mondjuk, hogy kevés esély van rá, hogy ez abban a formában megismétlődjön, mert a BLAST Fall Finalön közel feleannyi meccset játszanak a csapatok, mint itt fognak, és így könnyebb volt a G2 sztárjainak kompenzálni snax irányítói hiányosságait. Illetve egyértelmű volt már akkor is, hogy az ESL Pro League után a NAVI kissé fáradtan érkezett Koppenhágába, ezért nem volt ereje teljében a felállás, ami ott már a zsinórban ötödik döntőjét játszotta – ez szintén a G2 malmára hajtotta a vizet. Most, hogy volt egy hetük pihenni, valószínűleg a legtöbben Aleksibékre fogadnak majd, ha az IEM Rio végső győztesét kell megtippelniük. Azonban nem csak miattuk lesz érdemes bekapcsolódni az IEM Rio közvetítéséibe.

A Vitality az IEM Kölnön már megmutatta, hogy képes versenyre kelni a NAVI-val és akár nyerni is. Bár az EPL-en ezt nem tudta megismételni, továbbra is a világ egyik legjobbjaként jogot formálhat apEX ötöse az IEM Rio trófeájára. A MOUZ esete már valamivel bonyolultabb, hiszen az igen erős tavaszi szezon után nem igazán találta meg a siker receptjét a fiatal csapat. A srácoknak most volt pár hetük túltenni magukat a megelőző hónapok nehézségein. Remélhetőleg ez azt jelenti, hogy végre visszaülnek a nyeregbe és ismét a világ egyik legjobb csapataként játszanak majd. Ha másért nem is, torzsiéknak az RMR és a Major miatt nagy szükségük lehet rá, hogy visszaépítsék az önbizalmukat arra a szintre, amit tavasszal láthattunk tőlük. Tehát a rájátszás a minimum most, minden további lépcsőfoknak pedig örülni kell. Szintén érdekes lesz még látni, hogy a Spirit hiánya miatt a FaZe, az Eternal Fire vagy esetleg valamelyik helyi csapat hogyan szól bele az eseményekbe. Meg persze ott az Astralis, akik épp igyekeznek túlélni a br0vid-járvány szövődményeit.

Ha kíváncsi vagy a világ néhány legjobb Counter-Strike ötösére, akkor a rendezvény ideje alatt tarts az Esport1TV stábjával a Twitchen! Az IEM Rio október 7-től október 13-ig tart, a mérkőzéseket rendszerint a késő délutáni órákban, 16 óra után kezdik és egészen késő estig játszák. Szerencsére a klasszikus hajnali meccseket most elkerüljük, hála a kellemes időzítésnek és a maratoni CS:GO-s Bo3-akat megjavító MR12-nek. Tehát nem kell álmosan kezdeni a hét minden napját, és ha reggel suli vagy meló van, akkor is nyugodtan követheted kedvenceidet. Ma egyébként rögtön egy MOUZ vs paiN meccsel indul a torna 16:00-kor, tehát ha mást nem is, ezt nézzétek meg!

Borítókép: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár