Mégis folytatódhat az Obi Wan Kenobi sorozat?

Mégis folytatódhat az Obi Wan Kenobi sorozat?

Lehet, hogy nem mindenki tudja, de az Obi-Wan Kenobit eredetileg filmnek szánták, azonban a Disney streaming fronton szeretett volna erősíteni, ezért inkább egy hatrészes tévésorozat lett belőle.

Néhány megosztó dolog ellenére a széria nagy sikert aratott, és remekül befoltozta A Sith-ek bosszúja és az Egy új remény eseményei közötti hiányosságokat. A Lucasfilm még azt is kitalálta, hogyan hozza össze az Obi-Wan vs. Darth Vader visszavágót, ami alighanem mára már bekerült az ikonikus jelenetek csarnokába.

Mivel még egy évtized van ezen csata és Ben Halálcsillagon történt halálesete között, rengeteg Star Wars-rajongó bízik abban, hogy elkészülhet egy második évad is a sorozatból, amely kitölti a köztes űrt, és talán újra előveszi a Jedi-mester és Maul rivalizálását. Sajnos hiába imádja ezt a karaktert, és szeretne folytatást Ewan McGregor, a Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy többször is arról számolt be, hogy nem terveznek második szezont az Obi Wan Kenobihoz.

A közelmúltban azonban felbukkant az L.A. Comic-Conon McGregor, és részt vett egy kérdezz-felelek panelbeszélgetésen, ahol állítólag megerősítette (az SFFGazette.com-on keresztül), hogy a stúdió már „vizsgálja” a lehetséges koncepciókat a folytatással kapcsolatban. A színész elvileg azt is elárulta, hogy szívesen viselné Obi Wan A klónok háborúja alatt bemutatott páncélját, és újra összeállna Hayden Christensennel is – ez az ötlet pedig még az utóbbi színésznek is kifejezetten tetszett.

Egy másik formátum is szóba jöhet, mivel ha a 2. évad zöld utat kapna, akkor elképzelhető, hogy ebből is filmet készítenek, mivel a Disney mindenképpen szeretné visszahozni a Star Wars-t a nagyvászonra. Mindenesetre ez már önmagában is egy nagyszerű hír, hiszen a legtöbben már alighanem lemondtak az Obi Wan Kenobi sorozat következő felvonásáról.

„Mindennél jobb volt megismerni Alec Guinness munkásságát, mert én fiatalemberként játszottam el őt. A sorozatnál is ez volt számomra a kihívás – ha egy felvétel kicsit is hasonlít rá, akkor boldog vagyok.

Nagyon remélem, hogy lesz lehetőségünk még egyet csinálni. Aközött, ahol befejeztük a sorozatot, és amikor Alec Guinness megjelenik a képernyőn Luke Skywalkerrel, azt hiszem, van még néhány történet, amit elmesélhetnénk.”

Hogy látjuk-e még McGregor Obi-Wan Kenobiját a képernyőnkön, azt egyelőre még nem tudni, de ha a Disney garantált streaming- vagy kasszasikert keres, akkor mindenképp érdemes lesz elővenniük ezt a karaktert.

Borítókép forrása: Photo by Lucasfilm/Fox/Kobal/Shutterstock

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár