A Lucasfilm elnöke még jövőre is megkeserítheti a Star Wars rajongók életét

A Lucasfilm elnöke még jövőre is megkeserítheti a Star Wars rajongók életét

Hiába jár le a szerződése, jelenleg úgy tűnik mégsem távozik a cégtől a nem éppen közkedvelt személyiség.

Ha az MCU gödörbe került, miközben sikerült tető alá hozniuk a Deadpool és Wolverine-t, hogy egy kicsit jobb színben tüntessék fel magukat, akkor a Disney és a Lucasfilm egy fokkal talán még rosszabb helyzetben van, nekik egyelőre ugyanis nincs egy aduász a kezükben. Sőt, legutóbb a nyár elején bemutatott Star Wars: Az akolitussal (Star Wars: The Acolyte) megint hatalmasat buktak. Nem elég, hogy elkaszálták a sorozatot, de még a mercheket is tűzzel vassal irtják a neten.

Ráadásul kiderült mennyibe fájt ez a széria, és mivel elképesztő összeget tapsoltak el a buta történetre, ezért nem véletlenül akadt ki megint a rajongótábor. Ha pedig ez még nem lenne elég, akkor a 'közönségkedvenc' Kathleen Kennedyről is új információ látott napvilágot. Sokak szerint már rég le kellett volna köszönnie a posztjáról, ehelyett nemcsak esze ágában sincs távozni, hanem meghosszabbították a szerződését.

A hírek szerint Kennedy 2021-ben egy hároméves szerződést írt alá a stúdióval, ami idén év végén lejárna, de ezzel úgy tűnik nem ér véget a története. Egy megbízható iparági bennfentes, Jeff Sneider (TheInseider.com) szerint Kathleen Kennedy továbbra is betöltheti ezt a posztot, és legalább a jövő év második negyedévéig biztosan ő marad a Lucasfilm elnöke. A második negyedév az április 1. és június 30. közötti hónapokat jelenti, tehát majdnem egy esztendeig még mindig ő lesz az egyik legbefolyásosabb ember, aki dönthet a Star Wars sorsáról.

Kennedy a Lucasfilm elnökeként eltöltött ideje alatt hat mozifilmet felügyelt, amelyek közül egy kétmilliárd dollár feletti bevételt hozott (Az ébredő Erő), három egymilliárdnál is többet (Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet, Az utolsó Jedik, Skywalker kora), de két fiaskó is a nevéhez fűződik (Solo: Egy Star Wars-történet, Indiana Jones és a sors tárcsája). Kennedy emellett a Disney+ korai sikerében is nagy szerepet játszott: A Mandalóri volt a streamingplatform zászlóshajó-sorozata, amely elég nagy sikert aratott, és a popkultúra egyik gyöngyszemét is megszülte Grogu személyében. Az ő felügyelete alá tartozott a széria 3 évada, de erősen rajta tartotta a szemét az Andor, a Boba Fett könyve, az Ahsoka, Az akolitus, az Obi-Wan Kenobi és a Willow egyes szezonjain is.

Ezeket olvastad már?

Egyelőre tehát nem tehetnek mást a rajongók, mintsem elfogadják, hogy Kennedy marad a Lucasfilm elnöke, akár tetszik, akár nem. Ráadásul a The Mandalorian és Grogut már forgatják, tehát alighanem ehhez az alkotáshoz is lesz még köze, pedig az új film csak 2026. május 22-én kerül a mozikba.

Kövess Minket!



Gamer szótár