A Starfield fejese nem érti az utálatot, szerinte a Bethesda egyik legjobb játéka lett

A Starfield fejese nem érti az utálatot, szerinte a Bethesda egyik legjobb játéka lett

A Starfield az elmúlt napokban sok vitát váltott ki.

A játék első nagyobb bővítménye, a Shattered Space a megjelenését követően elég nagy csalódást okozott, mert igazából nem hozott magával olyan sok tartalmat, ami pedig még szomorúbbá teszi az egészet, az a hosszú várakozási idő és a prémiumkategóriás ár. Ez azonban csak a jéghegy csúcsa.

Sokan még mindig sajnálják a Starfield gyors bukását, hiszen nem sokkal a játék 2023 szeptemberi debütálást követően gyorsan fogyni kezdett a játékosbázis. Nemrég már Emil Pagliarulo, a Bethesda Game Studios egyik tervezési igazgatója is felszólalt ez ügyben és megvédte az űrutazós RPG-t, mert szerint játéktörténelem két nagy legendás franchise-ához, a Fallouthoz és a The Elder Scrolls-hoz mérte a Starfieldet.

A GamesRadarnak adott interjújában Emil Pagliarulo, akinek munkássága mindhárom nagy franchise-ra kiterjedt, azt mondta, hogy a Starfield simán van azon a szinten, mint a Fallout és a The Elder Scrolls.

„Egyedi, bár lehet, hogy nem mindenkinek fog tetszeni. Mi az? Egy új IP-t hoztunk létre, az alapoktól kezdve, és egy olyan élményt, amely teljesen egyedülálló a konzolokon. És nem azt mondom, hogy a Starfield jobb vagy rosszabb, mint bármely más játék - csak abban más, amit kínálunk: az elmélyülés, az akció és az RPG furcsa Bethesda-keveréke.”

Érdekes módon Pagliarulo többször is használta az „egyedi” szót, utalva arra, hogy a Starfield egy teljesen új rajongói bázist épít, amely nem feltétlenül kötődik olyan könnyen a The Elder Scrollshoz vagy a Fallouthoz. Ez a fajta összehasonlítgatás viszont akarva, akaratlanul is rontott a Starfield renoméján, az elmúlt időszakot tekintve pedig nem is kicsit. A tervezési igazgató szerint viszont még így is a Bethesda Game Studios „három nagyágyú” közé tartozik. Egyszer a fejlesztő azt mondta, hogy valószínűleg ez a legjobb játék, amit a Bethesda valaha készített, de sokan nem értenek ezzel egyet. Még csak egy év telt el azóta, hogy a Starfield közel egy évtizedes hype után megjelent, de a Game Passon kívül máris megfogyatkozott a játékosok száma.

A Shattered Space ráadásul közepes kritikákat kapott, míg a másik két cím, a Skyrim és a Fallout 4 szinte minden egyes platformon lekörözik a Starfieldet. Ha hihetünk a híreknek, akkor elvileg eddig 13 millió példányt adtak el a Starfieldből, de ennek már a töredéke sem játszik vele.

Borítókép forrása: Steam

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár