Az akolitus sztárja szerint a Disney nem védte meg őket a rasszizmustól

Az akolitus sztárja szerint a Disney nem védte meg őket a rasszizmustól

Jodie Turner-Smith szerint nem oké, hogy a Disney hallgatott, mint a csuka. 

Augusztusban érkezett a hír, hogy a Disney legújabb élőszereplős Star Wars-sorozatát, Az akolitust (The Acolyte) egy évad után elkaszálták: bár az első két részre rengetegen voltak kíváncsiak, az utolsó epizód negatív rekordot döntött a Star Wars-szériák sorában, így a Disney a hivatalos közlés szerint jobbnak látta elengedni a Baljós árnyak eseményei előtt száz évvel játszódó széria kezét. 

Az akolitus sorozatot sok támadás érte sok szempontból, voltak azonban olyanok is, akik azért kritizálták a szériát, mert egy nő benne a főszereplő, aki még fekete is, ráadásul két anyja volt, akik minden bizonnyal leszbikusok. Sokan nyomdafestéket nem tűrő szavakkal adtak hangot a véleményüknek az interneten, a sorozat sztárja, Jodie Turner-Smith pedig úgy érzi, hogy a Disney nem állt melléjük ebben az ügyben.

„Le kellene már végre állni azzal, hogy hallgatunk, amikor mások rasszizmusnak és más baromságoknak vannak kitéve az interneten. Egyszerűen nem fair, ha nem mondasz semmit. Ez nagyon igazságtalan” - mondta Turner-Smith a Glamour magazinnak adott interjújában.

A színésznő szerint ideje lenne, hogy azok az emberek, akiknek van pénzük és hatalmuk, a támogatásukról biztosítsák a feketéket, és tegyenek is azért, hogy ilyesféle atrocitások ne fordulhassanak elő. Turner-Smith azt is mondta, hogy nem okozna pénzkiesést, ha a filmek, sorozatok készítői nyíltan vállalnák, vagy akár egy nagyobb közleményt adnának ki arról, hogy a rassszizmus nincs rendben, és egyébként is a feketék a vásárlóerő igen nagy százalékát teszik ki. A színésznő hozzátette, hogy nem szitokszóként kellene tekinteni a woke kifejezésre.

Nem ez egyébként az első alkalom, hogy a Star Wars-univerzum színészeinek faji megkülönböztetéssel kell szembenézniük. 2022-ben az Obi-Wan Kenobi sztárja, Moses Ingram mesélte el, hogy rasszista üzenetek százait kapta azért, amiért eljátszotta Reva Sevandert, azaz a Harmadik Nővért a szóban forgó sorozatban.

Borítókép forrása: Disney

Kövess Minket!



Gamer szótár