A főszereplő szerint is bukásra volt ítélve a Star Wars: Az akolitus

A főszereplő szerint is bukásra volt ítélve a Star Wars: Az akolitus

Még a színészek életére is rányomta a bélyegét az a rengeteg rosszindulat, amit a széria miatt kaptak.

Mi a közös az MCU-ban és a Star Warsban? Mindkettő lassan földbe áll. Persze ez erős túlzás és lehet, hogy gonosz vicc volt, mindenesetre mindkét franchise látott már szebb napokat. Előbbi kapcsán legalább a Deadpool és Wolverine egy fényes üstökösként húzott el a fekete égbolton, utóbbinál viszont egyelőre nem látszódik még a napsütés a sűrű és borongós felhők miatt. Ezen az sem segített, hogy a hírek szerint hiába jár le Kathleen Kennedy szerződése év végén, a Disney még egy évig szeretné legalább igazgatóként megtartani.

A Star Wars: Az akolitus (Star Wars: The Acolyte) pedig úgy tűnik végérvényesen feltette az i-re a pontot, és nem a jó értelemben. Sok rajongó szerint nincs már mit ezek után tönkretenni a messzi-messzi galaxisban – a Disneynél azért lehet, hogy a fejesek azt mondják erre: na fogd meg a söröm. Mindenesetre az biztos, az új sorozat hatalmasat bukott, és nem is volt olcsó. A stúdió ráadásul még a hozzákapcsolódó mercheket is visszavonta az internetről, tehát ők is érzik, hogy valamit nagyon elszúrtak.

A széria főszereplője, Amandla Stenberg eközben olyan nyilatkozatot tett, amiből kiderül, már a kezdetektől egy hatalmas gyűlölet cunamival kellett szembenézniük. Ezért egy másodpercig nem lepődött meg a törlésen. A közösségi médiában meg is osztotta véleményét a dologról:

„Azt kell mondjam, nem ért nagy sokként a dolog. A keserű kritika és a rosszindulat már a bejelentés óta elkísért minket, pedig akkor még csak egy koncepció szintjén létezett a projekt, és senki nem látott belőle semmit. Ekkor éreztük a bőrünkön, a mondhatni hiperkonzervatív fanatizmust, előítéletet és gyűlöletet. Ez nagyon felzaklatott, amikor megkaptam a munkát, mert ez egyszerűen nem hétköznapi, még ha számítottam is rá, hogy megtörténik, nem tudod teljesen megérteni, milyen érzés, amíg nem történik meg veled. Egy bizonyos ponton vitathatatlanná vált számomra, ahhoz, hogy továbbra is önmagam lehessek, tiszteletben kell tartanom az értékrendemet, ezért még a Disney-nek dolgozva is szókimondó vagyok.

Hihetetlen megtiszteltetés és valóra vált álom volt számomra, hogy részese lehettem ennek az univerzumnak. Természetesen nagyon szomorú vagyok a sorozat megszüntetése miatt... Csak szeretném, ha tudnák azok az emberek odakint, akik támogattak minket, a sok savazás ellenére és ellenére, amit kaptunk, hogy ez tette számomra még inkább értékessé ezt a munkát. És köszönetet kell mondanom Lesyle Headlandnek ... Egyszerűen k*rvára imádom őt ... az egyik legjobb ember a világon ... annyira hihetetlenül tehetséges és egyedi ... Örökké imádni fogom.” – mesélte Stenberg egy élő-adásban.

Ezeket olvastad már?

Az akolitus évadzáró epizódját még júliusban levetítették, de azóta kiderült ez magát a történetet is végérvényesen lezárta, hiszen a Disney elkaszálta a szériát. Amanda alakította az egyik főszereplőt, pontosabban a benne élő ikreket, Osha-t és Mae-t. Bár az első évad fináléja cliffhangerrel zárult, az már sosem derül ki mit szerettek volna elmesélni vele a készítők.

Kövess Minket!



Gamer szótár