A Star Wars a jövőre nézve az MCU nyomdokaiba lépne

A Star Wars a jövőre nézve az MCU nyomdokaiba lépne

És úgy tűnik a The Mandalorian & Grogu lesz ennek az új irányzatnak az első felvonása.

Giancarlo Esposito, A Mandalóriban (The Mandalorian) Moff Gideon megromálója, nem tartotta vissza véleményét, és elmondta mit tartogat a Star Wars jövője. Az elmúlt években alighanem mindenkinek feltűnt, hogy a franchise számos változáson ment keresztül – egyesek szerint még lejjebb zuhant a színvonal, főleg Az akolitus (The Acolyte) megjelenésével –, és ez nagyrészt azért történt, mert a Skywalker-saga a Skywalker kora című filmmel véget ért, és egy új irányt szeretne kijelölni a Disney. Bár azóta számos élőszereplős tévésorozat is napvilágot látott, köztük A Mandalórit, nem sokat lehet tudni róla, hogy mit hoz a jövő a Csillagok háborúja számára.

Miután Giancarlo Esposito szerves része volt az egyik szériának, elmondta a meglátásait mire számíthatnak a rajongók:

„...ahogy az MCU-nál is... a Disney ki fogja találni, hogyan egyesítse ezeket a karaktereket egy igazán nagyszerű filmben vagy tévésorozatban. Ez az én érzésem... Dave Filoni és Jon Favreau új vízióval rendelkezik, egy Mandalorian-filmet pedig már biztosan kapunk... Úgy gondolom, hogy az egész közeg egy ponton találkozik majd, és lesz egy újabb... [egy] trilógia, vagy még több film.”

Esposito mondadója egyébként nem teljesen légből kapott, hiszen a legutóbbi projektek már az Új Köztársaság korszakában játszódnak, szóval nem lenne meglepő, ha tényleg megvalósítanák ezt a formulát. Bár ez sokak szerint lehet, hogy csak az MCU utánzása lenne, és azért valljuk be, a Marvel is erőteljesen szenved az utóbbi években.

Jelenleg egyébként úgy tűnik, hogy A Mandalóri a Star Wars jövőjének alapját képezi, és hamarosan a mozikba is befut majd a széria folytatásaként aposztrofált The Mandalorian & Grogu is. Espositónak abban is igaza van, hogy valószínűleg az MCU példáját fogja követni ez a franchise, amely a Végtelen háborúval és a Végjátékkal sikeresen lezárta a Végtelenség-sagát, és továbblépett a Multiverzum-saga felé. Mint egy újabb nagy Disney-franchise, logikus, hogy a Star Wars is ezen a kitaposott úton halad tovább.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár