Pénz, átverés és bunyó: előzetest és premierdátumot kapott a Yakuza: Like A Dragon sorozat

Pénz, átverés és bunyó: előzetest és premierdátumot kapott a Yakuza: Like A Dragon sorozat

Október közepén hozzánk is elér a Yakuza, és alighanem rögtön magába is szippant.

Lehet, hogy sokan nem hallottak róla, de az Amazon egy új nagyszabású projektet is megvalósított időközben. A Like A Dragon/Yakuza videójátékos szériából is összehoztak egy élőszereplős sorozatot, ráadásul hamarosan már belevethetjük magunkat a kalandba. Előtte azonban még befutott egy előzetes is hozzá, így mindenki képet kaphat róla, hogyan fest a játék adaptációja hús-vér színészekkel.

A Like A Dragon: Yakuza, ahogy a sorozatot nevezik, két különböző időszakot ölel fel – egészen pontosan 1995-öt és 2005-öt –, miközben igyekszik bemutatni Kazuma Kiryu életét, aki egy félelmetes és páratlan Yakuza harcos hírében áll. A főszereplőnek nagyon erős igazságérzete van, de embersége soha nem hagyja el, talán ezért is az egyik legszimpatikusabb protagonista a videójátékos történelemben.

A szinopszis szerint az alábbiakra lehet számítani a sorozatban:

„1995-ben Kiryu és barátai, Nishiki, Yumi és Miho, akik ki akarnak törni semmitmondó életükből, megtervezik a helyi játékterem kirablását. A játékterem azonban a Dojima család, egy hatalmas Yakuza szervezet ellenőrzése alatt áll, amely Kamurochót uralja... Eközben, 2005-ben Kiryu kiszabadul a börtönből. Date nyomozótól megtudja, hogy barátai veszélyben vannak, és úgy dönt, visszatér Kamurochóba, hogy megvédje őket. Barátságuk azonban megromlott, mivel a Tojo-klán és az Omi-szövetség közötti óriási feszültség bontakozott ki.”

A készítők szerint Kiryu sztoriját még a játékok sem tudták feltárni teljes mértékben, ezért ez egy remek alkalom, hogy sokkal aprólékosabban elmeséljék a történetét, és megismertessenek minket a Kamurocho érdekfeszítő világával. Nemcsak a vérvonal, hanem a Yakuza-főnökök és alárendeltjeik, az árvák és gondozóik, valamint a mentorok és tanítványaik közötti kapcsolatok feltárását is fontosnak tartották.

Az élőszereplős adaptációban (a Takashi Miike rendezte filmet 2007-ben mutatták be) Kazuma Kiryut Ryoma Takeuchi színész és modell alakítja, a rendezői feladatokat pedig Masaharu Take látta el. Az Amazon nagyon bízik a szériában, és remélik, hogy a Yakuza megközelítheti a Fallout sikereit, bár nem lesz egyszerű ezt a szintet elérni – az első két hétben 65 millióan nézték meg a másik videójáték-sorozat adaptációjának első évadát. A Like a Dragon talán nem a legnépszerűbb címek egyike, főleg Európában, de a világszerte több, mint 21,3 millió eladott példányszámmal aligha nevezhető ismeretlennek.

A Sega eközben már bejelentette a régóta futó franchise következő alkotását, a Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii pedig épp oly őrült, mint amilyennek a címe sugallja. A Yakuza élőszereplős sorozata október 24-én debütál a Prime Videó kínálatában.

Borítókép forrása: 

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár