A Bethesda vezetője is reagált a Starfield DLC-jének szörnyű fogadtatására

A Bethesda vezetője is reagált a Starfield DLC-jének szörnyű fogadtatására

Folyamatosan romlik a játékosoknak a DLC-ről alkotott véleménye.

Mindenki úgy várta a Bethesda legújabb játékát – a Starfieldet –, mint a messiást, azonban a megjelenést megelőző, és az azzal tovább fokozódó érdeklődés viszonylag hamar alábbhagyott. Annak ellenére, hogy a stúdió valóban egy gigászi projekttel rukkolt elő, melyben bolygók százait fedezhetjük fel, és végtelen kaland vár az arra vállalkozókra, a közösség túlnyomó része hamar kiszeretett belőle, hála a monotonitásának. Ezt követően, mint egy mentőöv került bejelentésre a Shattered Space DLC, és a rajongók ettől kezdték el várni a megváltást hozó változást, sajnos újfent hiába. A szeptember 30-án debütált kiegészítő nagyobb csalódást okozott, mint az eredeti játék, és most a Bethesda egyik vezetője is megszólalt a témában.

A Starfield –Shattered Space egyszerűen nem hozott elég új és érdekes tartalmat, ráadásul a 30 eurós árcédulájával már rögtön nagy mínusszal indult. Jelen pillanatban Steamen 2627 értékelést tudhat magáénak, melyeknek csupán a 30%-a pozitív, és ez az arány folyamatosan csak romlik.

Emil Pagliarulo – a Bethesda Game Studios tervezési igazgatója – a napokban egy csalódott rajongó X-bejegyzésére adott hosszas választ, aki azt nehezményezte, hogy Pagliarulo a legutóbbi interjúja során túlságosan elégedetten beszélt a kiegészítőről, holott nem sok oka van rá.

„Az optimizmus és az izgalom meglehetősen standard az interjúk során. Általában elég optimista és izgatott vagyok (a játékokkal kapcsolatban). Ez azt jelenti, hogy az optimizmusom semmi esetre sem kéne, hogy problémát jelentsen az elégedetlen rajongók szemében. Ez nem így működik." – kezdte a tervezési igazgató.

Pagliarulo továbbá arra is kitért, hogy személy szerint kimondottan büszke a DLC-re, és sok embertől hallotta már, hogy mennyire szeretik azt. Ezután  elmondta, hogy a Bethesda dolgozóinak a játékosok a legfontosabbak, így nem lehetnek maradéktalanul elégedettek, ha közben a közösség a nemtetszését fejezi ki a munkájukkal kapcsolatban. Arról viszont sajnos nem esett szó, hogy a jövőben mi lesz a Starfield sorsa.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár