Durva sérüléséből kedvenc videójátékával igyekszik felépülni a Real Madrid sztárja

Durva sérüléséből kedvenc videójátékával igyekszik felépülni a Real Madrid sztárja

Dani Carvajal mosolygós és már a visszatérésére gondol, dacára a történteknek. A lábadozás alatt pedig kontrollert ragadva teszi kellemesebbé a mindennapjait.

A számítógép feltalálása óta a videójátékok egyre nagyobb teret hódítanak, és mára alighanem az egyik legnépszerűbb szórakozásnak számít. Könnyedén el lehet ütni velük az időt, és míg bő egy évtizede sokan szégyellték ezt, illetve a kocka jelző is abszolút negatív hangvételű volt, mostanra már a legnagyobb sztárok, köztük sportolók is büszkén vallják be, ha szeretnek játszani. Tevékenységük jellegéből adódóan gyakran több szabadidejük van, vagy egy mérkőzésre, esetleg versenyre való felkészülés során nem nagyon van másra lehetőségük, ezért ilyenkor egy-egy videójáték nagy segítséget jelent. A Real Madrid egyik sztárja is ebben leli most örömét, bár egy sajnálatos eset miatt kényszerült több időt eltölteni a képernyő előtt.

A múlt hétvégén Dani Carvajal, a Real Madrid jobbhátvédje súlyos sérülést szenvedett a Villarreal CF elleni mérkőzésen. Világszerte futótűzként terjedt a hír, másnap pedig megerősítették, hogy komoly baj van, mert elszakadt a jobb térdében az elülső keresztszalagja, amely az egyik legfélelmetesebb sérülés minden labdarúgó számára. Ez azt jelenti, hogy hónapokig nem léphet pályára, sőt a legfrissebb információk szerint ennek a szezonjának már lőttek. A műtét utáni pihenőt követően jön majd rehabilitáció, ami egy hosszú folyamat lesz majd.

Nos, Dani Carvajal sikeresen átvészelte a műtétet, és most, hogy ennyi szabadideje van, úgy döntött, hogy annak egy részét videojátékokkal, sőt, streaminggel tölti. Ez egy olyan fotóból derült ki, amelyet a Real Madrid jobbhátvédje osztott meg. Úgy látszik nagy kedvence a Call of Duty: Black Ops Cold War, de úgy tűnik Carvajal inkább kontrollerrel szereti osztani a fejeseket – a képen egyébként egy laptop is látható, amin épp fut az OBS streamelésre alkalmas szoftvere, de azt egyelőre nem sikerült kideríteni hol lehet nézni a focista meccseit. Bár már 4 év telt el a Call of Duty: Black Ops Cold War megjelenése óta, úgy tűnik, a futballista jól el tud veszni ebben a játékban.


Kép forrása: Real Madrid Updates facebook oldala

A videójátékok és a sport kapcsolata az elmúlt években többször is a címlapokra került. Legutóbb a 2024-es Európa-bajnokság kapcsán, ugyanis az olasz válogatott edzője, Luciano Spalletti például betiltotta a videojátékokat az edzőtáborban. Végül kiderült, hogy ez nem volt teljesen igaz, az edző csak fegyelmet és a szabadidő tiszteletben tartását kérte, sőt, azt is megerősítették, hogy volt egy PS5-ökkel felszerelt játékszobája a játékosoknak.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár