Bejelentették az új ingyenes Destiny-t, de nem lesz benne sok köszönet

Bejelentették az új ingyenes Destiny-t, de nem lesz benne sok köszönet

Új felvonással bővül a Destiny széria, de a bejelentő trailer sokakat gyorsan lelombozott.

A régóta pletykált Destiny mobiljáték végre valósággá válik, és az is kiderült, hogy november 1-jén már útjára is indul a zárt alfa tesztje.

Megdöbbentő lesz, de a Destiny: Rising egy ingyenesen játszható mobilos sci-fi RPG lövöldözős játéknak készült. Az új rész is a már megismert univerzumban játszódik, amelyet a Bungie az elmúlt évtizedben felépített, de ezt nem a stúdió fejleszti, és adja ki. A játékot a NetEase Games, a Diablo Immortal, a Once Human és a hamarosan megjelenő Marvel Rivals mögött álló kínai megacégnek köszönhetjük, a Bungie által megadott hivatalos licenc alapján.

A NetEase 2018-ban több mint 100 millió dollárt fektetett a Bungie-ba. Ezzel az üzlettel kisebbségi részesedést szereztek a stúdiónál, és helyet kaptak az igazgatótanácsban, de mindez megváltozott, amikor a Sony 2022-ben 3,7 milliárd dollárért megvásárolta a Bungie-t. Az előző együttműködés azonban nem ért véget ezáltal, így a Destiny: Rising valósággá válhatott.

Ami a játékmenetet illeti, az új felvonás támogatja az FPS és TPS nézetet is, és bárki tetszés szerint válthat közöttük. Emellett simán lehet hozzá használni PlayStation és Xbox kontrollereket is. A története viszont egy alternatív Destiny-idővonalon játszódik. Az eddigi információk alapján a Dark Age utáni korszakban (a Destiny aranykorának összeomlása után bekövetkezett korszak) kalandozhatunk majd. Lesz egyjátékos, kooperatív és kompetitív többjátékos lehetőség is, beleértve a Destiny játékosok számára ismerős és teljesen új játékmódokat is. Ami a karaktereket illeti, szintén lesznek visszatérők, de teljesen új arcok is. Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor jelenik meg hivatalosan, de alighanem az alfateszt miatt idén már nem feltétlenül számíthatunk rá.

Te mit gondolsz, szükség volt egy ilyen Destiny játékra?

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár