Kiderült, mikor jön az Until Dawn élőszereplős filmváltozata

Kiderült, mikor jön az Until Dawn élőszereplős filmváltozata

Premierdátumot kapott a PlayStation 4 egyik legkedveltebb címének hamarosan érkező filmadaptációja. 

Még az év elején robbant a hír, miszerint élőszereplős adaptáció készül a népszerű Until Dawn horrorjátékból, amit a Sony Pictures hoz majd tető alá. A rendezői székbe nem akárki csüccsenhetett bele: David F. Sandberg viszi a projektet, aki a Shazam-filmeket és az Annabelle 2-t is dirigálta. A rendező személye mellett szintén bizakodásra ad okot a készülő filmmel kapcsolatban, hogy forgatókönyvíróként Gary Daubermant köszönhetjük a fedélzeten, akitől szintén nem idegen a horror műfaja: ő jegyzi az Az, az Annabelle és Az apáca filmek szkriptjeit is, valamint az új Borzalmak városa rendezéséért is ő felelt.

Egyszóval értő kezekbe került a PS4 egyik legnagyobbra tartott horrorjátéka, most pedig arra is fény derült, hogy mikor láthatjuk majd a végeredményt nagyvásznon: a filmet 2025. április 25-én kezdik el vetíteni a tengerentúli mozik, néhány hónappal a játék tizedik évfordulója előtt. A játékadaptációnak előreláthatólag nem lesz nagy ellenfele, csak egyetlen másik premierfilm landol majd a mozikban ezen a napon, mégpedig a Ben Affleck főszereplésével készült The Accountant 2 című akciófilm. 

Ami a szereplőket illeti, Ella Rubin, Michael Cimino, Ji-young Yoo, Belmont Cameli, Odessa A’zion, Maia Mitchell és Peter Stormare lesz láható majd együtt a filmben – utóbbi ismét Dr. Hill szerepét ölti magára. A videójátékban egyébként több másik ismert színész is felbukkant, például Rami Malek és Hayden Panettiere is, esetükben azonban egyelőre nem tudni arról, hogy visszatérnek-e a szerepeikhez. Az viszont már biztosnak tűnik, hogy a film R-besorolással érkezik majd a mozikba Észak-Amerikában, és egy "rémisztő szerelmes levél lesz a horror műfajához".

A videójáték cselekménye 2014-ben veszi kezdetét, amikor is egy tízfős baráti társaság a hegyekbe látogat, egyikük pedig egy alkalommal eltalálja, hogy vicceljék meg a társukat, Hannah-t. A poén azonban fordítva sül el, és Hannah az ikertestvérével együtt berohan az erdőbe, ennek pedig pláne nem lesz jó vége: a lányokat elkezdi üldözni egy maszkos gyilkos, majd mindketten holtan végzik egy sziklán. Ezt követően ugrunk egy évet a történetben, a nyolc barát visszatér a hegyekbe, ahol a tragédia történt, a pokol pedig ismét elszabadul.

Borítókép forrása: Supermassive Games

Kövess Minket!



Gamer szótár