Az élőszereplős filmadaptáció után még az Until Dawn 2 is elkészülhet

Az élőszereplős filmadaptáció után még az Until Dawn 2 is elkészülhet

A remake egyik újdonsága ránthatta le a leplet a folytatásról.

Alighanem az interaktív horrorjátékok alfa és omegája az Until Dawn. A 2015-ös alkotás elképesztő grafikájával, animációval, és mondhatni egészen jól összerakott történetével feltette a térképre ezt a zsánert. Rengeteg rajongónak okozott izgalmas perceket, hogy egy gyilkos elől menekülve terelgesse a valódi színészekről mintázott főszereplőket, miközben dönthetett életről és halálról. Az sem véletlen, hogy az eddig PlayStation exkluzív címet végül csak leszállították PC-re is, ennek apropóján pedig a Ballistic Moon újjáépítette és továbbfejlesztette az Until Dawn-t. Az október 4-én, pénteken megjelenő horrorjáték nem pusztán megszépült a PlayStation 5 és a PC kedvéért, hanem új tartalmat is kínál a bátor kalandoroknak. Egy új befejezést kapott a sztori, amiből már sejthető, hogy itt nem csak egy szimpla felújításról van szó.

Bár az új Until Dawn mögött álló stúdió elmondta, hogy nem akarták megváltoztatni a játék eseményeit, ehelyett inkább 'filmesíteni' szerették volna, hogy javítsák a látványt, a remake mégis tartalmaz egy átdolgozott prológust és legalább egy új befejezést. A spoilerek elkerülése végett nem osztjuk meg veletek ez miben változtatja meg a cselekményt és mely karakterek szerepelnek benne. Már csak azért sem, mert az Until Dawn elágazó narratívája lehetővé teszi, hogy többféle befejezése legyen a történetnek, miközben a döntéseink határozzák meg a főszereplők sorsát. Mindenki túlélheti, de mindenki meg is halhat, ez már rajtunk múlik.

Ami sokkal érdekesebb, hogy az új befejezés révén egy sejtelmes utalást kaptunk egy lehetséges második részre is. Erre pedig ráerősít az is, hogy a Sony tulajdonában lévő Firesprite Games (Horizon: Call of the Mountain) az álláshirdetések szerint egy tripla A-s, narratíva által vezérelt horror-kalandjátékon dolgozik Unreal [Engine] 5-ben. Egy Firesprite alkalmazott idén év elején felfedezett önéletrajza pedig arra utalt, hogy a stúdióban egy előre meghatározott IP-n alapuló, de még be nem jelentett, elágazó horror-kalandjátékon dolgozik.

A Ballistic Moon szeptemberben elbocsátásokról adott hírt, és úgy tudni a stúdió jelentősen csökkentette a csapat létszámát. Az eredeti Until Dawnt fejlesztő Supermassive Games pedig már továbblépett, de ettől függetlenül továbbra is ezt a műfajt részesíti előnyben, és az elmúlt években olyan címeket köszönhetünk nekik, mint a The Quarry és a hamarosan megjelenő Directive 8020, amely a stúdió Dark Pictures antológiájának része.

Ne feledkezzünk meg az élőszereplős Until Dawn filmadaptációról sem, aminek az előkészítése már javában zajlik, és megerősítették Peter Stormare szereplését is, aki Dr. Hill szerepében tűnik majd fel újra a képernyőn. A rendezői széket David F. Sandberg (Annabelle 2: A teremtés, Shazam!, és Shazam! Az istenek haragja) kapta meg.

Borítókép forrása: Steam

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár