Új életre kelt az elmúlt évek egyik legjobb MMO-ja

Új életre kelt az elmúlt évek egyik legjobb MMO-ja

Ez lehet a nagy visszatérés, amit milliók vártak.

Még egy hónapja sincs, hogy az Amazon Game Studios kiadta legújabb MMO-ját, a Throne and Liberty személyében, mely úgy tűnik sikeresen levette a játékosokat a lábáról, és akár hosszútávon is szép eredményeket érhet el – jelen pillanatban is több mint 100 ezren játszanak vele. Nem ez az első alkalom, hogy a stúdió ebben a műfajban próbálkozik, ugyanis 2021-ben a New Worldöt, 2022-ben pedig a Lost Arkot mutatták be a nagyközönség számára, melyek egyaránt a szép debütálást követően, viszonylag gyorsan hatalmas játékosbázis vesztésen mentek keresztül. Azt hinnénk, hogy a Throne and Liberty diadala után a fókusz már a legújabb produktumukon lesz, azonban az Amazon tartotta a szavát, és egy hatalmas frissítést adott ki a New Worldhöz, ami új életre keltheti azt.

A New World: Aeternum október 15-én számos olyan funkció hozott el a játékosok számára, melyekre már régóta vártak. Az egyik legfontosabb, hogy mostantól egy cross-play címről van szó, melyben a A PC-sek, a PlayStation 5-ösök, valamint az Xbox Series X|S-esek együtt játszhatnak. Scot Lane – a játék igazgatója – elárulta, hogy az elmúlt évben mindvégig azon dolgoztak, hogy olyan frissítéssel álljanak elő, mely új játékosokat képes bevonzani, és a veteránoknak is ismételten meghozza a kedvét a kalandhoz való csatlakozáshoz. Éppen ezért új izgalmas végjáték-tartalmak és egy Free-for-All PvP zóna is érkezett, valamint a játék teljes történetmesélési módja is átdolgozáson esett át, hogy a rajongók még inkább elmerülhessenek benne.

„Az indítás csak a kiindulópont, és nagy terveink vannak, merre szeretnénk továbbmenni. Továbbra is meghallgatjuk és felhasználjuk a visszajelzéseiteket, és tájékoztatjuk jövőbeli frissítéseinkről. Nagy köszönet a visszatérő játékosainknak, és ismét üdvözöljük az új játékosainkat minden platformon – nagyon boldogok és izgatottak vagyunk, hogy megtapasztalhatjuk az Aeternumot!" – írja Lane.

A számok egyébként bizakodásra adnak okot, hiszen az Aeternum megérkezését követően tízszeresére nőtt a Steames játékosok száma – 51 346 egyidejű felhasználónál tetőzött –, ami megsüvegelendő teljesítményt. A kérdés ismételten az, hogy a játék hosszútávon is képes lesz-e fenntartani az érdeklődést.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár