MK2? Five Nights at Freddy’s 2? Áh, dehogy – Íme 2025 legvártabb videójáték adaptációi!

MK2? Five Nights at Freddy’s 2? Áh, dehogy – Íme 2025 legvártabb videójáték adaptációi!

Jason Momoa nagyot szakít ezzel a merész szerepvállalással vagy hatalmasat bukik.

A Warcraft-tól a Resident Evilig, a videojáték-filmadaptációk világában minden megtalálható. Ezek vagy egyenesen borzalmasak, vagy pedig remek szórakozást ígérő alkotások, amelyek megérik a pénzüket, és érdemes rájuk beülni a moziba. 2025-ben pedig ismét jön egy maréknyi új videojáték-feldolgozás, emellett sorozatokból sem szenvedünk majd hiányt. Az már most látszik, hogy több olyan cím is található a listában, amely simán bukhat egy nagyot. Rengetegen várják például a Jason Momoa nevével fémjelzett Minecraft filmet, de már az első trailer is bebizonyította, hogy nem minden fenékig tejfel. Az első előzetest 39 millióan látták eddig a hivatalos Warner Youtube csatornán, és a 721 ezer like mellé 1,8 millió dislike társul, ez pedig nem vet rá olyan jó fényt, de persze végülis majd a jegyeladások lesznek a mérvadóak.

Bár még korán van, jelenleg kilenc tervezett videojátékos film és tévésorozatról lehet tudni 2025-öt illetően. Ezek között vannak egyenesen a Netflixre kerülő sorozatok, anime és játékfilmek, de egyesek még a mozikat is meglátogatják majd:

  • Egy Minecraft-film (A Minecraft Movie - film): 2025. április 4.
  • Colorful Stage! The Movie: A Miku Who Can’t Sing (film): 2025. január 17.
  • Devil May Cry (sorozat): April 2025. április
  • Mortal Kombat 2 (film): 2025. október 25.
  • Five Nights at Freddy’s 2 (film): 2025. december 5.
  • Guilty Gear Strive: Dual Rulers (anime): valamikor 2025-ben
  • Kamitsubaki City Under Construction (anime): valamikor 2025-ben
  • Summer Pockets (anime): valamikor 2025-ben
  • Untitled Raiden Anime (anime): valamikor 2025-ben

Na és azt tudtad-e melyik a legjobbra és legrosszabbra értékelt videójátékból készült filmek?

A Milana Vayntrub és Sam Richardson főszereplésével készült Werewolves Within című film egy azonos című videojátékon alapul. Ez egy nagyszerű többjátékos élményre kihegyezett VR-játék, amelyet a Red Storm Entertainment fejlesztett és a Ubisoft adott ki. A játékosoknak kommunikáció útján kell kitalálniuk, hogy melyik játékos a vérfarkas, mielőtt a gonosztevő mindenkit mindenkit levadászna és elpusztítana. A film egyébként 2021-ben látott napvilágot és 86%-ot kapott Rotten Tomatoes-on.

Eközben a legpocsékabb adaptáció az nem más, mint az Alone in the Dark (Egyedül a sötétben). A történet szerint Edward Carnby (Christian Slater) detektív egy természetfeletti nyomozás során egy régen eltűnt törzs, az Abskani nyomára bukkan, akikről kiderül, hogy démonokat imádtak. Ezek a gonosz lények megpróbálnak újra átjutni a mi világunkban, így Edward csak Aline Cedrac (Tara Reid) régésznő segítségével tudja megállítani őket, aki történetesen a régi szerelme is. Ez a remekmű 1%-ot kapott a kritikusoktól, míg 11%-ot a felhasználóktól, szóval nem csoda, hogy minden idők legnevetségesebb feldolgozásaként vonult be a filmtörténelembe.

Kövess Minket!



Gamer szótár