A legjobb filmek, melyek sikeresen adaptáltak videójátékokat

A legjobb filmek, melyek sikeresen adaptáltak videójátékokat

Neked melyik a kedvenc filmed, ami valamelyik videojátékhoz köthető?

2022-ben is sok videojáték adaptáció kerül majd mozikba, azokról a projektekről nem is beszélve, melyek nem a mozikat, hanem a különböző streaming platformokat hódítják majd meg. Februárban például bemutatkozik az Uncharted film, márciusban jön a Sonic 2, Dwayne Johnson jó eséllyel egy Call of Duty filmben szerepel majd, míg a háttérben már javában készül a The Division vagy a Borderlands átültetése is.

Sajnos a videojáték adaptációk sosem voltak különösen minőségi filmek, de azért akadnak kivételek. Az utóbbi években már volt néhány élvezetes mozi, melyek akár annak is meghozhatják a kedvét egy-egy játékhoz, aki előtte nem találkozott még videojátékkal. Ezek közül válogattam ki az én személyes kedvenceimet.

Detective Pikachu

Pikachu már sokad alkalommal hódította meg a szívünket, ám ezúttal a rajzfilmeket és a videojátékokat egy élőszereplős, nagyvásznas filmre cserélte. Persze a Detective Pikachu pokémonjait CGI keltette életre, de a szeretnivaló zsebszörnyek sosem voltak még annyira a valósághoz közeliek, mint ebben a filmben. Könnyed délutáni kikapcsolódás minden pokémon rajongónak, de még annak is, akinek kimaradtak a pokémon rajzfilmek.

Warcraft

És igen. Kezdődhet a kődobálás, az sem tántorít a véleményemtől, hogy a 2016-os Warcraft egy szórakoztató film volt, amit egyedül a játékosok tettek tönkre. A WoW rajongók lehetetlen elvárásokat állítottak a film elé, melyeket nyilván nem tudott megugrani. De ha tiszta fejjel, WoW-os elvakultság nélkül ülünk le a Warcraft elé, akkor egy varázslatos fantasy világot, remek CGI-t, érdekes karaktereket és egy magával ragadó sztorit élhetünk át.

Silent Hill

Közel sem tökéletes a 2006-os Silent Hill, mégis egy remek adaptáció. A készítők remekül ragadták meg az első két játék hangulatát és látványvilágát, a sztorit is sikerült úgy megcsavarniuk, hogy jobban illeszkedjen egy filmhez. Talán csak a castingra panaszkodhatunk, de a hangulat megmenti a helyzetet és elvonja tekintetünket például a nem túl acélos főszereplőről.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!