Kapaszkodj meg, de megjelent a DayZ 1.5

Kapaszkodj meg, de megjelent a DayZ 1.5

12 év után még mindig épül és szépül a DayZ Standalone!

Volt idő, amikor nem sok esélyt láttam arra, hogy a standalone DayZ játék valaha is elkészüljön, nem hogy még DLC-ket is kapjon. Ha létezik játék, ami lassan és keservesen haladt előre az úton, akkor a DayZ mindenképpen az. Persze lehet csak én voltam finnyás és én másztam a falra évekig az early access hibáitól, meg persze az átlag 20 fps-es teljesítménytől, PC-től függetlenül.

A DayZ azonban elkészült és bár nem hibátlan, de egy rettentően kegyetlen, nehéz, izgalmas és addiktív játék vált belőle, ami persze soha nem fog elérni akkora tömegeket, mint bármelyik Call of Duty, de nem is azoknak a játékosoknak készült. A DayZ sokkal több türelmet, monotonítástűrést, precíziót igényel és egyszerűen el kell fogadni, hogy a DayZ-ben nem a fejlesztők készítették el előre a tartalmakat, egyszerűen adtak egy keretet az egésznek és a játék valódi szépségét már maguk a játékosok teremtik meg, a legnagyobb klánharcoktól a legkisebb 1v1 találkozókig a szervereken.

Az immár 12 éves DayZ pedig most egy új szintre lépett. Ez még nem a DayZ 2, de egy DayZ 1.5-nek simán nevezhetjük a napokban megjelent legújabb DLC-t, a Frostline-t. A játék második DLC-je egy egy új, 83 km²-es területtel támad, ez nem más, mint Sakhal. Az új map pedig alaposan felturbózza a játékot, hiszen tele van új tárgyakkal, új fegyverekkel, új állatokkal, új járművekkel, de a DLC-ben új betegségek is megjelentek és alapjaiban írták újra az olyan túlélési mechanikákat, mint a halászat.

Ha azt hiszitek túlzunk, hát nagyon nem. Fussátok át a DLC hivatalos patch notes bejegyzését, előre szólunk, hogy nem egy fél perces olvasmány.

A DayZ Frostline most akciósan, 24,99 euróért vásárolható meg, ám azt ne felejtsétek el, hogy szükségetek lesz hozzá az alapjátékra is, ami jelenleg teljes áron, 47,99 euróért vihető Steamen.

Kövess Minket!



Gamer szótár