Előbb indul a vártnál a Fallout 2. évadának forgatása, Ella Purnell bajban

Előbb indul a vártnál a Fallout 2. évadának forgatása, Ella Purnell bajban

Még a stáb egyes tagjait is meglepte, hogy már a következő hónapban forognak majd a kamerák.

A tavasszal befutott Fallout élőszereplős sorozata nemcsak beváltotta a hozzáfűzött reményeket, de egy újabb ékes példája a nagyszerűen elkészített videójáték-adaptációknak. A The Last of Us elsöprő sikere után ez az alkotás is csak megerősítette Hollywood álomgyárait, hogy érdemes időt és pénzt áldozni ezekre a projektekre. Alig pár hét alatt az egyik legnézettebb széria lett az Ella Purnell és Walton Goggins főszereplésével fémjelzett Fallout, így nem csak a Bethesda, de az Amazon is méltán lehet büszke rá. Ennyi pedig bőven elég volt, hogy zöld utat kapjon a folytatás.

A legjobb az egészben, hogy míg a The Last of Us esetében elég sokat kellett várni az előkészületekre, addig a Falloutnál már szinte minden készen áll a második évadra, szinte. A New York Comic Con egyik sztárjával (Leslie Uggams) készült interjúból derült ki, hogy hamarosan nekilátnak a következő felvonásnak, és úgy tűnik a Vault 31, 32 és 33 lakói mellett számos további túlélő is nagyobb szerepet kap majd a következő szezonban. Az első évad a Vaultokra, az Acél Testvériségre és a fejvadászokra koncentrált, miközben szép lassan kirajzolódott előttünk a pusztaság néhány titka. Miután a Fallout első évadának vége több cliffhangert is tartalmazott, a folytatásban várhatóan ezekre kapunk majd választ, illetve még jobban felfedezhetjük a Vault-Tec ködös múltját. Leslie Uggams elmondása szerint a forgatás hivatalosan novemberben kezdődik – Uggams játszotta Betty Pearsont, a Vault 33 felügyelőjét, aki eredetileg a Vault 31-ből érkezett, és valószínűleg továbbra is fontos szerep hárul majd rá.

Leslie Uggams: „Ez egy elképesztő sorozat. Én a Vault embereivel vagyok, így nem láthattam, mit csinálnak a földiek. Szóval amikor bejött, el voltam ájulva. De Betty-nek van még néhány dolog a tarsolyában. Maradjatok velünk.”

Screen Rant: „Elkezdtétek már forgatni a második évadot?”

Leslie Uggams: „Novemberben kezdünk. Már nagyon izgatott vagyok.”

Meglepően kevés idő telt el a bemutató óta, ezért úgy látszik a Prime Video-nál némileg felgyorsították a munkálatokat, és miután nyolc nappal az első évad befejezése után jóváhagyták a Fallout 2. szezonját, csak körülbelül fél év maradt a teljes forgatókönyv és a következő epizódok előkészítő munkálatainak befejezésére. A másik érdekessége a dolognak, hogy Ella Purnell (Lucy) állítólag augusztusban még nem volt tisztában a folytatással, és tervei szerint az ősszel látott volna neki a felkészülésnek, és nagyjából fél év alatt lendült volna formába. Erre azonban nem lesz lehetősége, de látva az eddigi formáját csak nem lesz olyan nagy baj, ha nem tud félévet edzeni a szerepre.

Az 1. évadnak még 2022. július 5-én láttak neki, és végül 2024. április 10-én került fel a streamingplatform kínálatába. Reméljük most ennyit nem kell várni, ha már ilyen hamar belecsaphat a lecsóba a stáb.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár