Egy nem hétköznapi magyar horrorfilm is nyert a 40. Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon

Egy nem hétköznapi magyar horrorfilm is nyert a 40. Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon

Hamarosan pedig a mozikban is meg lehet tekinteni az idei év egyik legjobb magyar produkcióját.

Manapság már számtalan filmet kapunk a tengerentúlról, és bár elsősorban az amerikai alkotások viszik a prímet a világ minden táján, kishazánknak is egyre több babér terem ezen a téren. Az elmúlt két esztendőben több magyar produkció is kiemelt figyelmet kapott a nemzetközi színtéren, ráadásul közülük néhány fantasztikus elismerésben részesült. Buda Flóra Anna Aranypálmát nyert Cannes-ban (27 című animációs filmjével), aztán Velencében Reisz Gábor Magyarázat mindenre című filmjét is jutalmazták, eközben Szimler Bálint első nagyjátékfilmje, a Fekete Pont három díjat is begyűjtött Locarnóban.

Ha pedig ez még nem lenne elég, akkor most egy magyar horrorfilmet is hasonló kitüntetésben részesítettek. A Cibulya Nikol által rendezett Holnap meghalok különdíjat kapott a 40. Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon – nemcsak a kamerák mögött végzett pazar munkát Czibulya, hanem a forgatókönyvet is neki köszönhetjük. A forgalmazó sajtóközleménye szerint a független magyar horrorfilm az első és második játékfilmek kategóriájában indult. Kiemelték azt is, hogy a film közvetlen állami támogatás nélkül készült el.

A mitikus horrorfilmet nagyszerű magyar színészek játéka teszi még izgalmasabbá. A stábot olyan nevek alkotják, mint Kurta Niké, Meyer Lili, Kerekes Márton, Baki Dániel, Makranczi Zalán, Wrochna Fanni és Hárshegyi Ilma. A történet középpontjában egy terhes asszony áll, akinek különös érzése támad, mert azt hiszi a következő napon meg fog halni. Azonban ez azért is furcsa, mert az időpont épp egyezik édesanyja halálának dátumával. Pontosabban ő is a 34. születésnapján hunyt el. Mivel Irma nem szeretné egyedül eltölteni a közelgő évfordulót, ezért áthívja magához féltestvérét és legjobb barátnőjét. De ahogyan az lenni szokott, egyre több megmagyarázhatatlan eset történik körülöttük, és ennek nyomán tudatosul a főszereplőben, hogy ez már nem csupán képzelgés, hiszen tényleg az élete a tét.

Ha tehetitek ne maradjatok le róla, ugyanis november 7-étől már a hazai mozik is vetítik a Holnap meghalok című filmet.

Borítókép forrása: port.hu

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár