Kétszer is meggondolnánk, hogy Homelandertől kölcsönözzünk PlayStationt

Kétszer is meggondolnánk, hogy Homelandertől kölcsönözzünk PlayStationt

A Homelandert alakító Antony Starr egy előző életében a tej helyett még a PlayStationért volt megőrülve.

Régen minden jobb volt, persze csak a karácsonyi gamer reklámokat leszámítva, mert azok kegyetlenül ergyák voltak már akkor is, az idő pedig nem szépített rajtuk azóta egy cseppet sem. Talán majd újabb 30 év múlva beüt végre a nosztalgia. Mindenesetre is, a '90-es évek reklámfilmjeinek alkotói még legalább próbálkoztak, hiába nem sikerült túl nagyot gurítaniuk sohasem. De az idő nekik dolgozik, mert nem lehet tudni, hogy mikor lesz valami alulértékeltből igazi gyöngyszem.

Vegyünk példának egy lassan 30 éves PlayStation reklámot. Európában szinte kizárt, hogy ezzel bárki is találkozott volna annak idején, sőt, lehet még a főszereplőt sem ismerik fel elsőre sokan. De az bizony ott nem más, mint a The Boys című sorozat Homalandereként globális szenzációvá vált Antony Starr. A színész a reklám forgatásának évében (1995.) mindössze 20 éves volt, konkrétan be sem indult még a karrierje ekkor. Ennek ellenére már úgy színészkedett ebben a félpercesben is, mint aki hajlandó lenne elpusztítani a világot, ha elveszik tőle a kontrollerét. De ha nincs a The Boys sikere, akkor valószínűleg sohasem látjuk ezt az alakítását.

A reklámfilmért egyébként nem a Sony, hanem egy azóta rég megszűnt új-zélandi videótéka, a United Video a felelős. A cég által megbízott marketingesek pedig valószínűleg úgy akadhattak a 20 éves Starra, hogy egy fiatal, a kor tinédzser divatjába tökéletesen illő, de nem túl ismert színészt kerestek, amikor kellett nekik valaki, hogy reklámozzák a PlayStation előfizetésüket. A félreértés elkerülése végett pedig jeleznénk a fiatalabb olvasóinknak, hogy a PlayStation előfizetés akkor még nem azt jelentette, hogy a felhőből tölthetsz le vagy közvetlen ott játszhatsz játékokat, hanem azt, hogy adnak neked egy PS1-et, hogy vidd haza pár játékkal, kockuljál, aztán hozd vissza szépen, hogy más is kikölcsönözhesse.

Borítókép: Amazon Studios

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN