Sosem találod ki, hogy a világ leggyorsabb futója melyik játékért rajong

Sosem találod ki, hogy a világ leggyorsabb futója melyik játékért rajong

Az olimpiai aranyérmes Noah Lylesnál gyorsabb ember nincs jelenleg, de az edzés mellett most jut ideje a videójátékokra is.

A 27 éves Noah Lylest aligha kell azoknak bemutatni, akik követték az idei párizsi olimpia futó számait. De a többiek kedvéért elmondanánk, hogy az merikai olimpikon 100 méteren arany-, 200 méteren bronzérmes lett a 2024-es játékokon. Ezt megelőzően háromszor (2019., 2022., 2023.) világbajnok volt, továbbá Tokióban elcsípte a dobogó harmadik fokát. A 27 éves férfi tehát a karrierje csúcsán van éppen, ezzel megérdemelt magának egy kis pihenést. A szabadidejét pedig meglepő módon videójátékra fordítja, nem is akármilyenre.

A hétvégén ugyanis Lyles tweetelt egyet a Riot Gamesnek, hogy jövőre ő is szeretne ott lenni a Worldsön, a League of Legends éves világbajnokságán. A 2024-es LoL Worlds még szeptember 25-én indult, jelenleg a kieséses szakaszánál tart, már csak két elődöntő és a londoni finálé van hátra belőle. Lyles az igen szoros Gen.G Esports vs. FlyQuest negyeddöntő (ahol előbbi nyert 3-2-re – a szerk.) után nyilatkozott a szándékáról, hogy 2025-ben megnézné magának ezt élőben is. Az alapján, hogy több FlyQuest posztot megosztott a meccs közben, gyanús, hogy a futó nekik szurkolt, mindhiába. De jó látni, hogy az amerikaiak veresége sem vette el a kedvét a játéktól, sőt, megerősítette abban, hogy jövőre személyesen is ott kell lennie, ha NA akar valamit nyerni még ebben az évtizedben.

Egyébként ha kíváncsi vagy a 2024-es Worlds alakulására, akkor keresd az adásokat az Esport1 csatornáin, azaz a YouTube-on, a lolesports.com-on, a TikTokon és Twitchen. A hátralévő mérkőzések menetrendje a következő magyar idő szerint:

október 26. 14:00 - Weibo Gaming vs Bilibili Gaming
október 27. 14:00 - T1 vs Gen.G Esports
november 2. 15:00 - finálé

Borítókép: Noah Lyles / Instagram

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár