Nem bírsz majd ellenállni az Alan Wake 2-nek az ingyenes update után

Nem bírsz majd ellenállni az Alan Wake 2-nek az ingyenes update után

Az évfordulós frissítéssel már az is nekivághat a kalandnak, aki eddig esetleg túl rémisztőnek találta a játékot.

Első születésnapját ünnepli a Remedy Entertainment egyik legnagyobb slágere, az Alan Wake 2, és ennek apropóján a stúdió egy jubileumi patch-el lepi meg a rajongókat. A közlemény szerint ez a frissítés tele van a játékosok által kért funkciókkal, természetesen a hibajavításokon túl.

Az Alan Wake 2, a 2010-es pszichológiai horror régóta várt folytatása 2023 októberében jelent meg. A játék két, egymással összefüggő történetszálat követ, és míg az egyik során magát a bestseller írót, Alan Wake-t irányíthatjuk, miközben több mint egy évtizede már egy alternatív dimenzióban rekedt, addig a másik sztoriszálban egy Saga Anderson nevű FBI-ügynök bőrébe bújhatunk. A nagy sikerű cím folytatása szintén betalált, hiszen a közösség és a kritikusok egyöntetűen dicsérték. 2024 februárjáig 1,3 millió példánynál is többet adtak el belőle, és több kategóriában is jelölték az Év játéka díjra. Nem is tétlenkedett Remedy Entertainment, mert nem sokkal később már be is futott az első DLC a játékhoz. A Night Springs három extra epizóddal bővítette a történetet. A második kiegészítő, a The Lake House szintén október 22-én debütál.

Ezen a napon továbbá egy ingyenes jubileumi patch is élesedik a játékhoz, ekkor kapjuk meg ugyanis a közösség által kért funkciókat is. A fejlesztők az elmúlt hónapokban igyekeztek minél több visszajelzésre odafigyelni, hogy aztán egy életminőség-javításokkal teli frissítéssel rukkolhassanak elő. Például a Gameplay Assist menüponton keresztül a játékosok megfordíthatják a függőleges és vízszintes tengelyt is az egérnél és a kontrollernél, de emellett számtalan további opció is megnyílik. Az alábbi beállítási lehetőségekkel bővül a játék október 22-én az ingyenes patchnek köszönhetően:

  • Gyors megfordulás
  • Automatikusan megoldott QTE feladatok
  • Gombnyomkodás helyett elég egyetlen érintés
  • Fegyvertöltés egyetlen gombnyomásra
  • Gyógyítás egyetlen gombnyomásra
  • Fényváltás egyetlen gombnyomásra
  • Sebezhetetlenség
  • Halhatatlanság
  • Egyetlen lövéssel le lehet teríteni bárkit
  • Végtelen lőszer
  • Végtelen elemlámpa elem

Ezek felül a PlayStation felhasználók is örülhetnek, mivel számos fejlesztés történt a DualSense kontroller kapcsán is, hogy még jobb legyen a játékélmény – például ki- és bekapcsolhatjuk a mozgásérzékelő funkciót, beállíthatjuk a vízszintes és függőleges érzékenységet, a giroszkópos teret, és kiválaszthatjuk, hogy a dőlés-, görgetés- és gördülési irányok standard vagy fordított irányúak legyenek.

Az ingyenes frissítéssel együtt a The Lake House DLC is élesedik. Ez tovább bővíti a fő történetszálat, és a feladatunk felderíteni Kiran Estevez FBC-ügynökkel egy új ellenségekkel teli kutatóintézetet.

Borítókép forrása:

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár