Kilép új játékával a Naughty Dog a The Last of Us árnyékából

Kilép új játékával a Naughty Dog a The Last of Us árnyékából

Egy megbízható bennfentes szerint a Naughty Dog még be nem jelentett alkotása kevésbé lesz lineáris, mint a The Last of Us vagy az Uncharted.

Azt már egy ideje tudni lehet, hogy a Naughty Dog nekilátott a következő címének, de az egyelőre nem világos pontosan milyen játékon dolgoznak. Jó néhány pletyka látott már napvilágot erről (többek között a The Last of Us 1. részének koncepciórajzai is utaltak arra, hogy fantasy környezetben játszódik majd), de konkrétumokat eddig alig árultak el.

Fogalmunk sincs mikor leplezheti le végre a Naughty Dog az új IP-t, amelyen már legalább négy éve munkálkodnak. Apró részletek viszont felbukkantak itt-ott. A legutóbbi különösen érdekes, hiszen ha igaz, akkor ez azt jelenti, hogy a PlayStation legnagyobb fejlesztője eltávolodhat az általa vitathatatlanul tökéletesített dizájntól.

Állítólag ugyanis jóval nagyobb szabadságot kapnak a játékosok ebben a kalandban, mint a The Last of Us és az Uncharted esetében. Erre Ben Hanson tett utalást nemrég a MinnMax show legutóbbi epizódjában, miután a játékfejlesztőkről szóló beszélgetés során szóba került a Naughty Dog. Annyit elárult, hogy a bennfentes informátora még meg is nevezett egy játékot, amelyre hasonlít az új alkotás, de az már nem derült ki melyikről van szó – bár annyival azért kiegészítette mondandóját, hogy nem a Hitmanről van szó.

Korábban már Neil Druckmann is kihangsúlyozta, hogy szeretnének kilépni a korábbi címeik (The Last of Us & Uncharted) árnyékából, és a hagyományos sztoriközpontú játékokat jó pár dologgal kibővítenék. Akkor példaként az Elden Ringet és az Inside-ot hozta fel, tehát úgy tűnik inkább egy nyitott világú alkotáson ügyködnek, de biztosak majd csak akkor lehetünk ebben, ha megtörténik a hivatalos bejelentés.

Borítókép forrása: Steam

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár