Sorra mondják vissza a Kingdom Come Deliverance 2 előrendelését

Sorra mondják vissza a Kingdom Come Deliverance 2 előrendelését

Elég volt csak bejelenteni a hírt, máris felháborodott a közösség.

A Kingdom Come: Deliverance hatalmas siker volt, és rengeteg rajongót gyűjtött maga mellé, és bár egy terjedelmes alkotásról van szó, mostanra már egyre többen várják a folytatást. A 2018-ban megjelent játékból több mint 6 millió példányt adtak el azóta, és mind a mai napig elég jók a visszajelzések róla Steamen. A rajongótábor nagyon izgatott lett mikor bemutatták a Kingdom Come: Deliverance 2-t, mostanra viszont ez alábbhagyott. Ennek pedig egyetlen oka van: a Denuvo. Ez a legismertebb hamisításgátló technológia, amely sok vitát szült már, mert egyesek szerint rontja a számítógépek teljesítményét, míg mások szerint megrövidíti az SSD-k élettartamát, mivel az nagy mennyiségű adatot ír a meghajtóra

Bár megakadályozza a kalózkodást, ennek ára van, és a rajongók nem hajlandóak megfizetni ezt az árat. Miután meghallották a hírt, hogy a Denuvo is részese lesz a játéknak, és nem lesz elérhető a GOG-on – a GoG egy DRM-mentes áruház, így ez az oka annak, hogy ez a játék nem jelenik meg a platformon –, sok rajongó feldúlt volt. Dacára az évekig tartó várakozásnak, mégis sorra mondják le az emberek az előrendeléseiket, ami csak azt mutatja, mennyire utálják a DRM technológiát.

Egyesek azt remélik, hogy a Denuvo-t a későbbiekben eltávolítják, már csak azért is, mert a vállalatnak sem kevés pénz ezt a szoftvert bérelni – a hírek szerint 25 ezer dollár havonta. Ez is egy újabb példája a közösség szerint, hogy miért vannak egyre többen olyanok, akik már nem rendelnek előre játékokat. Köztudott, hogy a Denuvo árt egy játék teljesítményének, de persze ezzel a cégek nem értenek egyet, miközben a játékosok sem fogják soha tárt karokkal fogadni az ilyen megoldásokat.

Bár a Denuvo-t a közeljövőben biztosan eltávolítják, ez még mindig valószínűleg árt a játék eladásainak.

Mit gondolsz a Denuvo-ról? Te ettől függetlenül megveszed a Kingdom Come: Deliverance 2-t? A második epizód 2025. február 11-én jelenik meg.

Borítókép forrása: Steam

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár