Eva Longoriának köszönhetjük, hogy a mozikba kerülhetett a John Wick

Eva Longoriának köszönhetjük, hogy a mozikba kerülhetett a John Wick

Ezért igazán megérdemelné a színésznő, hogy kapjon egy szerepet a John Wickben. 

Tíz éve, hogy az első John Wick-film befutott a mozikba, Keanu Reeves dühös bérgyilkosának pedig azóta sem lehet megállj parancsolni: a negyedik részt még tavaly tavasszal kaptuk meg, de már készül az ötödik felvonás is, emellett 2023-ban kaptunk egy spin-off sorozatot Continental címmel, jövőre pedig jön a mozikba az Ana de Armas-féle Ballerina, továbbá a hírek szerint nekiláttak egy John Wick anime széria megvalósításának is. A film tizedik évfordulója alkalmából Chad Stahelski és David Leitch, a John Wick-filmek rendezőpárosa több érdekes részletet is elárult a franchise múltja, illetve jövője kapcsán, többek közt arra is fény derült, hogy Eva Longoria nélkül az első film jó eséllyel el sem készült volna. 

Mint kiderült, közvetlenül a forgatás megkezdése előtt komoly pénzügyi helyzet adódott házon belül, és a Született feleségek színésznője volt az, aki kihúzta a csapatot a slamasztikából. 

Kevesebb, mint egy hét volt hátra, és majdnem hat millió dollár hiányba kerültünk. Független finanszírozásból készült a film, és az egyik befektető nem tudta időben előteremti a szükséges összeget” – magyarázta Stahelski.

A film készítői és Reeves a saját pénzükkel is segítették a projektet, mert hittek a filmben, de a producer, Basil Iwanyk is maximálisan odatette magát ez ügyben, ám így sem jött össze a kívánt összeg. A rendező elmondása szerint Eva Longoria volt az, aki kipótolta a hiányzó részt, egészen pontosan 24 órával azelőtt, hogy le kellett volna húzniuk a rolót.

„Basil meghívott minket vacsorára a forgatás után, és jót viccelődtünk azon, hogy mennyi sz*rság is történt, aztán egyszer csak azt mondta: »Mellesleg vicces sztori, de tudjátok, hogy ki finanszírozott titeket?  Eva Longoria! Mire mi: Hogy micsoda?« " – emlékezett vissza Stahelski.

Egyszóval ha nincs Eva Longoria, jó eséllyel a John Wick első része sem készülhetett volna el, de nyugtasson minket a tudat, hogy majdhogynem biztos, hogy nem csak a nézők, de a színésznő is jól járt ezzel az üzlettel. 

Borítókép forrása: Getty Images

Kövess Minket!



Gamer szótár