Azt hitted hogy már sohasem jelenik meg a Beyond Good & Evil 2, mi?

Azt hitted hogy már sohasem jelenik meg a Beyond Good & Evil 2, mi?

Új ember állt a projekt élére, ez pedig fontos mérföldkő a játék életében.

A régóta halogatott folytatásnak, a Beyond Good & Evil 2-nek hivatalosan is új kreatív igazgatója van. Csatlakozott a fejlesztőcsapathoz a veterán tervező, Fawzi Mesmar. Linkedinen jelentette be, hogy Emile Morel 2023-ban bekövetkezett hirtelen halála nyomán ő veszi át a szerepkörét.

„Örülök, hogy megoszthatom veletek a hírt, miszerint kreatív igazgatóként csatlakoztam a Beyond Good & Evil 2-höz. Évek óta dolgozom együtt velük ezen az ambiciózus játékon, és látom mennyire tehetségesek. Olyan kreatív óriások vállán állok, akik már előttem is támogatták a csapatot, ezért alig várom, hogy továbbra is olyan játékot alkossak, ami igazán egyedülálló játékélményt kínál a rajongóknak.”

Több mint 20 évvel a háta mögött, díjnyertes játéktervezőként és kreatív igazgatóként több, mint 20 videojáték felfuttatásában játszott szerepet. Mesmar korábban együttműködött már a Beyond Good & Evil 2 csapatával, csak nem ilyen szorosan. Új szerepében azonban arra igyekszik majd összpontosítani, hogy tovább vigye a néhai Emile Morel elképzeléseit.

Mesmar pályafutása során számos pozíciót töltött be ebben az iparágban, többek között ő volt a DICE tervezési vezetője 2019 és 2021 között, az elmúlt három évben pedig a Ubisoft Global Creative részlegének alelnökeként volt ismert. Az év elején pedig nagyköveti díjat kapott a 2024-es Game Developers Choice Awards-on.

A Mesmarnak ennek ellenére nem lesz könnyű dolga, hiszen egy olyan játék fejlesztését kell felügyelnie, amely sokak szerint nem is létezik, miután már hosszú-hosszú évek óta készül. Nem sokat tudni róla, kivéve azt, hogy ez az eredeti Beyond Good & Evil nyitott világú előzménye lesz, és a Ubisoft Montpellier fejleszti, az elmúlt évek során pedig csak néhány korai demót mutattak meg belőle. Már a 2017-es E3-on is feltűnt a játék, de nem kerültünk közelebb a megjelenéséhez. Mesmar érkezésével, illetve a Ubisoft állítólagos átszervezésével – a Prince of Persia: The Lost Crown mögött álló csapat nagy része megkapta ezt a projektet – talán felgyorsulnak az események, és még a nyugdíj előtt megkaphatjuk a második részt. Végülis még csak 16 esztendeje készül, néhány évet már fejenállva kibírunk, vagy mégsem?

Borítókép forrása: ubisoft.com/en-us/studio/montpellier/games

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár