Keresztapa 4 te vagy az? Az AI-val felturbózott Mafia 2-től leesett az állunk!

Keresztapa 4 te vagy az? Az AI-val felturbózott Mafia 2-től leesett az állunk!

Gyakorlatilag ez a videó megmutatja milyen lenne a Mafia második része valós környezetben.

Az első részről nincs mit írni, aki játszott vele, tudja milyen, aki nem, az meg játsszon vele. Lenyűgöző történet, semmihez sem fogható hangulat, parádés karakterek. A Mafia: The City of Lost Heaven egy igazi kult-klasszikus alkotás, amihez hasonlót sem előtte, sem utána nem nagyon gyártottak. Emellett olyan magasra tette azt a bizonyos lécet, hogy előre borítékolható volt, nem lesz egyszerű megugrani. A Mafia első és második része között nyolc valódi esztendő telt el, ennyit kapott tehát a megújult fejlesztőcsapat, hogy a nagy előd nyomdokaiba léphessen, méghozzá méltó módon.

Ami a folytatást illeti, el kell ismerni, hogy történetében nem ér fel az elődhöz. Kaptunk egy új főhőst, Viro Scalettát, és mivel letartóztatják bolti lopás miatt választhat: börtön vagy Olaszország. Nem nyaralni küldik Európába a keménykötésű fiatalembert, mivel ekkor még 1943-at írunk, és a Szövetségesek épp csak megvetették a lábukat a Olaszország déli részén. Vitoval tehát részt vehetünk a háborúba, majd megsebesülünk, és végül visszajutunk az Egyesült Államokba, a sztori pedig ekkor indul be igazán.

A grafikája a maga idejében egyébként rendben volt, de valószínűleg egy élethűbb dizájn sokat dobna a hangulaton. Alighanem ezért hívták segítségül a mesterséges intelligenciát, ugyanis ezzel a technológiával egy másik szintre lehet emelni a már megismert videójátékokat. Bár a tökéletességig még hosszú út vezet, már most is láthatunk néhány érdekes dolgot. Az alábbiakban például megnézheted, hogyan nézne ki a második Maffia a valóságban. A mesterséges intelligencia az 50-es évek hangulatát varázsolja a képernyőnkre úgy, hogy az szintre leugrik a monitorról. Az eredmény tényleg egész jó lett:

A videó elkészítőjének a leírás szerint 15 dollárjába került ez a röpke 1 perc 40 másodperces felvétel, miután bevonta az AI-t. A jövőben, amint a számítógépek képesek lesznek valós időben igénybevenni az AI segítségét, és át tudják konvertálni az adott grafikát egy másik dizájnra, a játékok új korszakát fogjuk megtapasztalni, az RTX-től pedig elköszönhetünk végleg.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár