A Starfield 2 lehet az, ami beteljesíti a rajongók vágyait

A Starfield 2 lehet az, ami beteljesíti a rajongók vágyait

Az ex-Bethesda fejlesztő szerint pokolian jó játék lesz a Starfield 2.

Rendesen főhet a Bethesda feje a Starfield miatt, hiszen hosszú évtizedek után 2023 őszén kiadták az eddigi leggigászibb játékukat, melybe iszonyatos mennyiségű pénzt és időt fektettek, de az sajnos nem hozza a tőle elvárt eredményeket. Annak ellenére, hogy az amúgy egy élvezetes címről van szó, melyben számos felfedezésre váró dolog rejtőzik, hosszú távon nagyon monotonná tud válni, így a közösség nagy része viszonylag hamar ráunt. Sokan a Shattered Space kiegészítőtől várták a megváltást, azonban az is csalódást okozott. A stúdió ettől függetlenül bízik a projektben, és máris egy újabb nagy frissítés előkészítésén dolgozik. Most egy volt Bethesda fejlesztő is megszólalt a témában, aki kimondottan bizakodó a játék jövőjével kapcsolatban.

Bruce Nesmith 2021-ben hagyta el a Bethesdát, hogy könyveket írjon, és most a VideoGamernek adott interjújában beszélt arról, hogy mennyire várja a Starfield 2-őt, ami szerinte „pokolian jó játék lesz". Nesmith elmagyarázta, hogy egy új franchise elindítása mindig hatalmas kihívást jelent, ezért is irreális elvárni már az első résztől azt, hogy rögtön mindenki számára tökéletesen megfeleljen. A korábbi Bethesda sorozatok esetében is inkább a későbbi részek hozták el az igazi áttörést, mikor már volt miből tapasztalatot leszűrni, és mire építkezni – akárcsak az The Elder Scrolls, vagy a Fallout esetében.

„Csak az volt a dolgunk, hogy folytassuk a fejlesztést és új dolgokat adjunk hozzá. Nem kellett az alapoktól kezdenünk. Ha az alapoktól kellett volna kezdenünk, az újabb két-három év fejlesztési idő lett volna." – hozta fel az ex-fejlesztő példának a Skyrimet, majd így folytatta – „Várom a Starfield 2-t. Azt hiszem, ez egy pokolian jó játék lesz, mert sok olyan dologgal foglalkozik majd, amit az emberek most hiányolnak. Képes lesz átvenni azt, ami most van, és sok új dolgot behelyezni, valamint sok problémát megoldani.”

Habár a Bethesda még nem jelentette be, hogy a Starfield folytatást fog kapni, azt tudni, hogy hosszútávon terveznek a projekttel. Abban pedig biztosan igaza van Nesmithnek, hogy egy folytatáshoz már sokkal több információ és alapanyag fog a fejlesztők rendelkezésére állni, mint az első rész esetében, így színvonalasabb végeredményre is számíthatunk. Egyelőre azonban ez még biztosan nagyon messze van, tehát inkább abban érdemesebb reménykednünk, hogy a következő frissítések sikeresen felpezsdítik a dolgokat.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN