Egyre borúsabbak a jóslatok a Joker: Kétszemélyes téboly nyitányát illetően

Egyre borúsabbak a jóslatok a Joker: Kétszemélyes téboly nyitányát illetően

Ma befut a Joker 2 a mozikba, de az előrejelzések szerint nem fog kasszát robbantani. 

Ironikus módon a Joker első része a világ legjövedelmezőbb képregényfilmje lett, pedig lássuk be, jóformán semmi köze a képregényes műfajhoz, és ez pont így van jól. (Fontos megjegyezni, hogy ez nem azt jelenti, hogy ez a film hozta a legtöbbet a kasszára, hanem hogy a költségvetésének sokszorosát sikerült összehoznia.) A Todd Phillips rendezte első rész nyitóhétvégéje messze meghaladta a jóslatokat, a Deadpool & Rozsomákig pedig a legsikeresebb R-besorolású film címét is magáénak tudhatta. Az előrejelzések szerint a Kétszemélyes tébolynak viszont nem kell ilyen számoktól „tartania”.

A The Hollywood Reporter még hetekkel ezelőtt arról írt, hogy a jóslatok szerint a Kétszemélyes téboly 70 millió dollárt hozhat a nyitóhétvégéjén a tengerentúlon, ami 26 millió dollárral kevesebb, mint amit az előző résznek sikerült produkálnia. Azóta az előrejelzések pedig csak még borúlátóbbak lettek: a kilátások szerint jelenleg 50-60 millió dollár folyhat be az észak-amerikai mozikból. Tegyük hozzá azt is, hogy a Warners 80-85 millió dolláros nemzetközi debütálásban reménykedik.

Ami a kritikákat illeti, a Rotten Tomatoes oldalán jelenleg 49 százalékon áll a film 79 beérkezett vélemény szerint, ami alapján a Joker folytatása egyelőre „rohadt paradicsomot" érdemel - az első rész 69 százalékot zsebelt be a kritikusok, 89 százalékot a nézők véleménye alapján. 

Borítókép forrása: Warner Bros. 

Kövess Minket!



Gamer szótár