Elhozza a káoszt az MK1 DLC-je, de nem biztos hogy megéri az árát

Elhozza a káoszt az MK1 DLC-je, de nem biztos hogy megéri az árát

A trailerekkel sikerült jól felcsigázni a közösséget, aztán kiderült, hogy mégsem minden arany, ami fénylik.

Amikor a Mortal Kombat 1 tavaly megjelent, nagy megdöbbenést váltott ki sokaknál, hogy újraindították a sztorit, és Raiden helyett már Liu Kang volt a Föld, és gyakorlatilag az univerzum védelmezője, pedig erről azért több ízben is szót ejtett Ed Boon és a NetherRealm is. Igen ám, de teljesen már néhány perces videókban ezt látni, mint belecsöppenni egy új világba. Az új játékmechanika szintén megosztó lett (cameok bevezetése: egy másik harcos segíti mozdulataival a kombóidat és a harcodat), illetve maga a sztori sem lett annyira nagy durranás, mint azt sokan várták volna. Ráadásul volt azért bőven probléma a programmal, kicsit olyan érzése volt az embernek, mintha egy félkész szoftvert kapott volna készhez, amire még azért kellett volna némi időt szánni, hogy tisztességes állapotba kerüljön.

Egy évvel később már más és sokkal pozitívabb a helyzet. Bár a játékon belüli boltnak az árazása még mindig sírhatnék okozhat egyeseknek, a NetherRealm ennek ellenére sok problémát kijavított, és egy csomó izgalmas karaktert is hozzáadott a játékhoz DLC formájában. Sokan azt remélték, hogy a Khaos Reigns amolyan MK11 Aftermath-hoz hasonló epilógussal, és új tartalmakkal bővíti az alapjátékot, de nem ez a helyzet.

A Khaos Reigns közvetlenül a Mortal Kombat 1 fő története után játszódik, és bár erős a felütése, a Sub-Zero által vezetett Lin-Kuei és Kuai Liang (ő Scorpion ezen az új idősíkon) féle Shirai Ryu közötti konfliktusra koncentrálva. Az újoncok, mint Cyrax és Sektor, akiket masszívan átterveztek, és ahelyett, hogy valódi kiborgok lennének, gyakorlatilag kaptak egy exoskeleton ruhát, segítenek Bi-Hannak megtámadni Kuai Liang esküvőjét, ami újabb konfliktust indít el a testvérek között. A Sub-Zero és Scorpion közötti rivalizálás mindig is a Mortal Kombat egyik erőssége volt, így bizakodó voltam, hogy a Khaos Reigns a főszereplők újragondolt változataival egy földhözragadt történetet fog elmesélni. Ez a remény alig 30 perc után elszállt, amikoris felbukkan Titan Havik, és egy újabb multiverzum-mániás, MCU-stílusú őrületet kapunk.


Balról jobbra: Ghostface, Noob Saibot, Sektor, Cyrax, Conan, T-1000

A Mortal Kombat 1 kampányának messze legkevésbé érdekes része az utolsó óra volt. Az új bővítményben az időd nagy részét Khaos Havik birodalmában töltöd a karakterek alternatív változataival, amelyekk igazából nem is nagyon kapnak időt, hogy kibontsák őket és a történetüket. Ráadásul a multiverzum miatt itt sincs már semminek tétje. Maga Titan Havik szórakoztató gonosztevő, és van néhány emlékezetes pillanata, de ha már rá alapozták ezt az epilógust, akkor sokkal jobban is meg lehetett volna csinálni. Cyrax és Sektor pedig már csak azért is kivívta sokak ellenszenvét, mert az eddig férfiakként ismert páros most két nőként jelent meg a képernyőn, ezt a békát pedig van, aki egyszerűen nem tudja lenyelni.

Ezeket olvastad már?

Aztán, mielőtt belemelegednél és elmerülhetnél a dologban, a Khaos Reigns véget ér. Az alig két-három órás Mortal Kombat 1 első nagy - 40 dollárba kerülő - kiegészítője hihetetlenül rövid, és Noob Saibot bemutatásán túl nem sokat nyújt. Bármennyire is kedveli az ember ezt a karaktert, és örül, hogy újra látja őt, ez soványka teljesítmény egy ilyen magas árért. Persze visszaköszönnek még az Idő tornya is (Towers of Time), amelyek újfajta, de már korábban is látott kihívásokat nyújtanak, ezért ezt sem lehetne nagyon kiemelni a DLC-ből.

A Khaos Reigns megmentője a három új játszható karakter, akik mindannyian fantasztikusan sikerültek, és a játék legjobbjai közé tartoznak. A Mortal Kombat 1 kapcsán egyszer sem hibáztak a megjelenés utáni DLC-karakterekkel – bár én az eddigi vendégkaraktereket nem igazán csípem, de nem is nagyon számítom fel őket, azonban a Kombat Pack 2-vel debütáló személyek névsora már eléggé tetszetős: Ghostface, T-1000-es Terminátor, és Conan, a barbár.

Összességében tehát elég felemásra sikeredett ez a kiegészítő, és bár az Animality kivégzéseket sem szabadna kifelejteni a felsorolásból, amely egy pazar hozadéka ennek a frissítésnek, mégsem lehet pozitívumként megemlíteni, mert ez mindenki számára ingyenes, és nem a Khaos Reignshez tartozik alapvetően. Ha eddig is játszottál az MK1-gyel, akkor ezt is érdemes egy leárazás alkalmával beszerezni, vagy csak a DLC karaktereket külön megvenni, ha viszont nem vagy nagy fan, gyorsan lapozz is tovább.

Kövess Minket!



Gamer szótár