Vesztett a Google, többek között az Epic Games Store is bekerül a Play Áruházba

Vesztett a Google, többek között az Epic Games Store is bekerül a Play Áruházba

A Google azt ígéri, hogy fellebbezni fognak az ügyben.

Több mint 4 éve kezdődött a jogi hercehurca az Epic Games és a Google, valamint az Apple között. Az egész még abból indult ki, hogy az Epic új közvetlen fizetési rendszert vezetett be a a Fortnite-ban, mellyel a játékosok kikerülhették az áruházak plusz díjait, azonban ennek hatására mindkét alkalmazásboltból kitiltásra került a játék. Habár az almás céggel még mindig nem sikerül dűlőre jutni, úgy tűnik, hogy a Google alulmaradt, és elveszítette az ügyet. James Donato – kaliforniai bíró – ítélete kimondja, hogy Google kénytelen lesz a harmadik féltől származó Android-alkalmazás-áruházakat beengedni a Play Áruházba.

Az Epic Games győzelme tehát azt jelenti, hogy november 1-től három éven át a harmadik féltől származó alkalmazásboltok teljes hozzáférést kapnak a Google Play alkalmazáskatalógusához, de ezzel egyidejűleg számos más ügyben is döntés született – többek között a Google többé nem fizethet cégeknek azért, hogy azok az áruházukban indítsák el alkalmazásukat, és azért sem fizethetnek cégeknek, hogy azok ne szálljanak versenybe velük.

„Nagy hír! Az Epic Games Store és más alkalmazásboltok 2025-ben bekerülnek a Google Play Áruházba az Egyesült Államokban – a Google ijesztőképernyői és a Google 30%-os alkalmazásadója nélkül – az Epic kontra Google győzelmének köszönhetően." – írta X-en Tim Sweeney, az Epic Games vezérigazgatója.

Az Alphabet Google anyavállalat részvényei a hír hallatán 2%-ot csökkentek, azonban ők bejelentették, hogy fellebbezni fognak a döntés ellen, hiszen szerintük „ezek a változtatások veszélybe sodorják a fogyasztók magánéletét és biztonságát, valamint megnehezítik a fejlesztők számára az alkalmazásaik reklámozását, és csökkentik a versenyt az eszközökön". Továbbá kérik a bíróságot, hogy a fellebbezés függesszék fel az Epic Games által kért változtatásokat.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN