3,7 millió dollárért  szállnak harcba az Alibaba esport-tornáján

3,7 millió dollárért szállnak harcba az Alibaba esport-tornáján

Így is fejtörést okozhat a nagy csapatoknak a decemberi World Electronic Sport Games. Íme az első részletek!

Júliusban robbant a hír, miszerint az egyik legnagyobb internetes kereskedőóriás, az Alibaba 150 millió dollárt pumpál az esportba az International e-Sports Federationön keresztül. Most az első részletekre is fény derült a World Electronic Sports Games (WESG) névre hallgató esport-tornáról, melynek több mint 3,7 millió dolláros összdíjazása lesz.

A decemberben megrendezésre kerülő sanghaji versenyen összesen négy "számban" szállhatnak majd harcba a játékosok, méghozzá az alábbi díjalapok mellett:

  • Counter-Strike: Global Offensive - $1.500.000
  • Dota 2 - $1.500.000
  • StarCraft II - $402.000
  • Hearthstone - $300.000

Minden egyes játék esetében huszonnégy csapat kvalifikál majd a döntőre: nyolc Európából és a szovjet utódállamokból, hat az ázsiai-óceániai régióból, szintén hat Észak- és Dél-Amerikából, három Afrikából és a Közel-Keletről, de Kína is kap egy garantált helyet a fináléban.



A WESG egyik különlegessége az lesz, hogy kizárólag olyan csapatok indulhatnak majd rajta, ahol minden játékos ugyanabból a nemzetből származik. Ezen kitétel többek között számos nagy CS:GO- és Dota 2-csapatnak komoly fejtörést okoz majd, a szervezők azonban kitartanak a szabály mellett. Ezzel is szeretnék ugyanis erősíteni azon törekvésüket, hogy az esport hivatalosan is elfogadott sporttá váljon, és a jövőben akár az olimpiai játékokra is bekerüljön.

A World Electronic Sports Games selejtezői egy hét múlva, augusztus 13-án kezdődnek.

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

 

Kövess Minket!