A gamer közösség legzseniálisabb embere vagy a legnagyobb csalója? (2. rész)

Athene kitalálta magáról, hogy ő a „Legjobb játékos a világon” (Best gamer in the world), ha pedig a WoW már nem megy, akkor ideje átmenni LoL-ba és ott is azzá válni.

Hol is ért véget az 1. rész? Ja igen, megvan! A cikkünk főszereplője, Athene 1 évet töltött el azzal, hogy online pókerrel összeszedje a büdzsét saját magának és csapatának, amiből majd később folytathatják a tevékenységüket. A pénz meglett, de Athene elvesztette pár barátját, köztük lévő ellentétek miatt. Hogy ezek az ellentétek mik voltak, az nem teljesen tiszta, nem igazán lehet erről információt találni. A lényeg hogy Athene ismét visszatért a WoW-ba, tovább folytatta az aréna karrierjét, közben pedig végighaknizta az összes nagyobb játékos eseményt Észak-Amerikában, legtöbbször Swifty-vel az oldalán.

Szóval minden nagyszerűen alakul, Athene-nek szilárd rajongótábora van, még mindig az egyik legnézettebb Youtube csatorna birtokosa és úgy tűnik, minden sínen van. De a WoW vonzereje csökkenni kezd és egyre több játékos hagyja ott a játékot végleg, ezzel pedig Athene nézettsége is egyenesen arányosan csökken. Majd pedig az utolsó szögként megjelenik a League of Legends és nagyon gyorsan, nagyon népszerű lesz, a WoW pedig lassan a háttérbe szorul. Itt kezdődnek a bajok…

Athene már a Paladin karrierje alatt tisztában volt azzal, hogy jó játékos, hiszen az elért ladder eredményei is ezt mutatják. Tényleg jó volt. De volt egy nagy hibája. Öntelt volt, méghozzá iszonyatosan öntelt. Ehhez pedig társult egy jó adag egoizmus is, ennek pedig az lett az eredménye, hogy ilyen videókat töltött fel:

Az rendben van, ha egy játékos tisztában van az értékével. Persze ha valaki a legjobb akar lenni, akkor egy kicsit önteltnek kell lennie, mert el kell hinnie magáról, hogy ő a legjobb. De ezzel együtt kell némi alázat is, némi szerénység. Athene esetében ez egy nem létező fogalom volt, sőt ez máig nincs meg nála, de erről majd később. Szóval, bármikor, amikor feltöltött egy ilyen videót, a Reddit egyből a torkának ugrott, nagyon sok embert idegesített, nagyon sok embernek nem tetszett ez a hangvétel. De szép számmal akadtak követői is és a két tábor közötti kommentháború, hihetetlen forgalmat generált.

De mint már előjött, a WoW népszerűsége leszállóágon volt, a LoL pedig meredeken emelkedett, Athene pedig kitalálta magáról, hogy ő a „Legjobb játékos a világon” (Best gamer in the world), ha pedig a WoW már nem megy, akkor ideje átmenni LoL-ba és ott is azzá válni. Csakhogy ez soha nem sikerült neki. Az elején rendben volt minden, megtanulta a játékot, lassan, de biztosan haladt felfelé a ranglétrán. De a Platinum rang közepén (ez mondjuk a játékosok felső 10-15%-a) megragadt. Athene rangsorolt meccset csak két hőssel játszott (Ryze és Soraka), és csak midre volt hajlandó menni, ez fontos információ a történet szempontjából. Ha valakinek ilyen limitált egy játékos hősválasztéka, annak nagyon nagy hátulütői vannak.

Athene tehát megragadt a Plat közepén, miközben sorra gyártotta a videókat, amiben önmagától eltelve üvöltözte, hogy ő a legjobb és miden mindenkit elver a világon. Csakhogy teltek a hetek és nem jutott előrébb, a rajongótábora pedig zúgolódni kezdett. Aztán egyszer csak, mintegy varázsütésre elkezdett felfelé menni. Hihetetlen győzelmi arányt produkált, a rajongói pedig ismét elkezdtek hinni abban, hogy ő a legjobb és megint megmutatja majd az okoskodóknak, ki is itt a király.

De Athene csalt. Onnantól kezdve, hogy elkezdte megmászni a ranglétrát, soha nem játszott magában, mindig volt vele duótárs. Azt pedig, hogy duóban tolja, soha nem is titkolta, hiszen a twitterén folyamatosan osztotta, ha ment a LoL, na meg persze a stream.

Csak egy valamit felejtett elmondani mindig, hogy a tweetben említett partnere, Blademasta diamond játékos volt, de amikor ketten mentek, akkor a srác egy gold accounton logolt be. Ez azért elég rendesen kimeríti az Elo Boost kihágást, de persze akkor nem kapták el, a kezdetekben még nem volt ilyen hatékony ban rendszere a Riot-nak. De Blademasta számára nem csak egy account állt rendelkezésre, sőt nem is csak ő volt az egyetlen, aki boostolta Athene-t. A következő képen egy reddit post van, alatta ott lesz a link is. Sajnos maga a videó már nem létezik, de azért még így is lehet látni, mi történt rajta.

Innen pedig eljuttok az eredeti posthoz.

Azon kívül, hogy már kapott egy elo boostot, a két haverját még sokszor arra is kényszerítette, hogy gyakorlatilag lépjenek ki a lobbiból, ha valamelyik Athene által preferált hőst kitiltották vagy ha csak egyszerűen úgy érezte, hogy nem fognak nyerni. Ez persze nem tilos, sőt abban az időben még levonás sem járt érte, de mondható, hogy nem a leginkább fair hozzáállás ez. Emellett persze Athene egy igazi gyökér volt a haverjaival. Ha nem az volt, amit ő akart, akkor simán leordította őket, sőt, amikor Blademasta kifogyott a még elérhető és nem letiltott accountokból, simán behívott valaki mást, majd kiröhögte a srácot és kidobta a Skype beszélgetésből. Ha pedig még nem volt elég a vérlázító dolgokból, akkor itt a következő videó.

Elindul a meccs, Athene megkapja a szeretett Ryze-ot, majd csinál egy 0/7-et miden és úgy tűnik, bukta van. De mi történik? Az ellenfélből kilépnek ketten. Persze van olyan, hogy valakit kidob a játék, vagy egyszerűen elfogy a nete. De nézzétek csak, ki az, aki kilép. Valahogy véletlenül az ellenfélben ott van Blademasta, aki látja, hogy para van és már jön is a „dc”. 3v5-ben pedig azért nem olyan nehéz lehozni egy meccset. A videó végén pedig Athene még véletlenül skypon is ráír az említett játékosra, hogy az egész kerek legyen. Ez megint egy olyan húzás, amit Athene sokszor csinált, a haverjaival sokszor egyszerre léptek be a sorba és ha az ellenfélnél ott volt valaki közülük, akkor már lehetett is írni, hogy GG. Ezen kívül pedig sokszor a rajongói is simán hagyták nyerni, simán eldobták a meccseket csak azért, mert a szent Athene volt az ellenfélben. 

Szóval, mindent egybevetve, Athene végigcsalta az útját a ranglétrán, aminek végül az lett az eredménye, hogy lecsapott a banhammer és végül Athene játékon kívül találta magát. De egyvalamit még sikerült elérnie: hogy ne arra emlékezzen az internet, hogy csalás miatt tiltották ki, hanem azért, mert toxic volt. Nagyon kevés infó maradt meg az interneten a csalásairól és azok sem mondhatók perdöntő bizonyítékoknak; kisebb-nagyobb reddit beszélgetések, videók és screenshotok. De van ennél lejjebb? Bukhat még ennél is mélyebbre Athene? A válasz igen, a sorozat következő részéből az is kiderül, hogy hogyan.

(folyt. köv.)

Tetszett ez a cikk? Akkor kövessetek minket Facebook-on!

Kövess Minket!