Történelmi siker a Global StarCraft II League-en!

Történelmi siker a Global StarCraft II League-en!

Ez az első alkalom, hogy valaki Terrannal hozza el a bajnoki címet a bajnokságban.

A 2016-os Global Starcraft II League Season 2 Code S fináléjában Byun "ByuN" Hyun Woo legyőzte Kim "sOs" Yoo Jin-t, 4-1 arányban. A győzelem ByuN egyetlen GSL elsősége, a Terran hozza el neki a bajnoki címet, sőt, 2012 óta a legjobb harminckettőbe sem sikerült bekerülnie. A címmel Byun biztosította a helyét a Blizzcon Global Finals versenyen, hazavitt körülbelül 35 000 dollárt és szerzett 4000 WCS pontot.

Az utóbbi évek mérkőzései alapján messze nem Byun volt a favorit, már csak az alapján sem, mert Terrannal játszott, plusz Byun még soha egyetlen nagyobb bajnokságot sem nyert ezelőtt, míg sOs avaly megnyerte a BlizzCon döntőt. Ám a döntő nagyon sima volt Byunnak, végig uralta a meccset. Az első pályán a King Sejong Station még sOs meccse volt, de ezután Byun sorban négy meccset húzott be, hihetetlen stratégiai és mechanikai tudásának köszönhetően.

Byun két évig nem vett részt a GSL versenyeken (2014 és 2015), csak az év elején döntött úgy, hogy visszatér. Szereplése az első szezonban igencsak rosszul sikerült, nem jutott be a legjobb hatvannégybe, mert Kim "Forte" Ki Yong 3-0 arányban egyszerűen kiütötte.

Azzal, hogy az utóbbi években nem volt jelen a profi ligában és mégis meg tudta nyerni ezt a versenyt, egyszerűen hihetetlen. Főleg annak függvényében, hogy a koreai játékos eddigi legjobb eredménye egy Top 4 volt a 2012-es GSL harmadik szezonjában. Ezen kívül pedig úgy nyerte meg a bajnokságot, hogy nincs mögötte csapat, nem volt semmilyen profi háttere.

Mivel megint győzni tudott, Byun győzelmi sorozata a GSL-en sem tört meg. A döntő felé Byun több nagy nevet is le tudott győzni: Kim "Ryung" Dong Won 3-2 arányban, Baek "Dear" Dong Jun 4-1 arányban maradt alul. A legjobb tizenhat csoportmeccsei alatt legyőzte sOs-t 2-0-ra, és a korábbi SSL bajnokot, Park "Dark" Ryung Woo-t is maga mögé utasította egy szoros 2-1-gyel.

A rajongói már most kíváncsiak arra, hogy Byun mit mutathat majd a BlizzCon keretein belül két hónap múlva, ahol kedvencük a világ legjobbjaival kerül majd szembe. Byun csatlakozott már öt társához, akik korábban már kvalifikálták magukat egy nagyobb torna megnyerésével. Tehát a Blizzcon mezőnye eddig így néz ki: Park "Dark" Ryung Woo, Joo "Zest" Sung Wook, Tobias "ShoWTimE" Sieber, Choi "Polt" Seong Hun, Bang "TRUE" Tae Soo és Byun "ByuN" Hyun Woo. A felhozatal félelmetes, de ha Byun össze tudja szedni magát és hozni azt, amit eddig, akkor a végén akár még bajnok is lehet...

TETSZETT? AKKOR KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!