Megújul a HotS esport: íme a Heroes Global Championship!

A Blizzard lerántotta a leplet a 2017-es Heroes of the Storm terveiről.

A Blizzard lerántotta a leplet a 2017-es Heroes of the Storm terveiről - a formátum ismerős lesz mindazoknak, akik már valaha is láttak Riot által rendezett LoL-bajnokságot. A Heroes Global Championship keretein belül négy régióban évente két torna kerül megrendezésre, egy tavaszi, illetve egy nyári. Ezen kívül májusban és novemberben nemzetközi tornákat rendeznek majd, ahol a különböző térségek legjobb csapatai feszülnek majd egymásnak.

Az új rendszer lecseréli a mostani bajnoki ligát. Az a hat csapat, akik kvalifikálták magukat a 2016-os BlizzConra, automatikusan meghívást kaptak. Így biztosan ott lesz a Denial eSports, az Astral Authority, a Team Dignitas, a Fnatic, az MVP Black és a Ballistix. A legfelsőbb ligán kívül lesz egy challenger bajnokság is, és minden szezon végén a liga két legjobb, illetve legrosszabb csapatának meg kell küzdenie a bejutásért, illetve bennmaradásért.
Heroes Global ChampionshipA HGC keretein belül négy nagy régió lesz: Észak-Amerika, Európa, Kína és Korea. Emellett pedig lesz négy kisebb térségben is verseny: Latin-Amerika, Ausztrália/Új-Zéland, Tajvan és Délkelet-Ázsia. A nagy régiókban szezononként egy 10 hetes versenysorozat kerül majd megrendezésre, melyek mindegyikében 8 csapat vesz majd részt. A tavaszi sorozat januártól áprilisig tart majd, a nyári pedig júniustól szeptemberig. A csapatok hetente Bo5 meccseket játszanak majd online.

Minden szezon közepén lesz egy-egy speciális esemény. A Western Clash-ben a legjobb három észak-amerikai és európai csapat csap össze a legjobb csapatokkal a latin-amerikai és az ANZ régióból. Ehhez hasonlatosan az Eastern Clash során Korea és Kína legjobbjai mérkőznek a legjobbakkal a tajvani, illetve a SEA térségből. A Clash bajnokságok során dupla kieséses rendszerben zajlik majd a játék, és az összdíjazás mindkét esetben 100 000 dollár lesz.

Az első szezon vége után jön a Mid-Season Brawl májusban, ami nagyjából olyan, mint a Riot MSI versenye. A Brawl-ra 12 csapat kap meghívót a világ minden tájáról, és az összdíjazás 250 000 dollár lesz. A tavaszi ranglista élén álló csapat automatikus meghívást kap a versenyre, míg a második helyről egy sima kieséses rájátszás dönt majd a top 6 csapatai között.
Heroes Global Championship
A Mid-Season Brawl után a nyári szezonban megint mindenki tiszta lappal indul majd, és júniusban elindul a „2. Fázis”. A nyári szezon a HGC Finals bajnoksággal zárul majd, ahova a ranglista alapján minden régió első két helyezettje automatikusan meghívást kap, a harmadik helyért pedig egy rájátszásban döntenek. A hely és az összdíjazás egyelőre még nem ismert, de valószínűsíthető, hogy a 2017-es BlizzCon keretein belül kerül megrendezésre.

A challenger liga a HotS esetében HGC Open Divison néven fut majd, azok a csapatok, akik be akarnak jutni a premier ligába, innen kerülnek majd ki. Ezen a tornán belül kéthetente tartanak majd versenyeket és a két legjobb csapat kap majd esélyt, hogy feljebb léphessen. A csapatok kieséséről vagy éppen bekerüléséről minden szezon végén a „The Crucible” verseny dönt majd, ahol a premier liga két utolsó helyezettje csap össze az Open Division két legjobb csapatával.

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!