Senki sem nyúlhat a StarCraft II-kupához. De miért nem?

Senki sem nyúlhat a StarCraft II-kupához. De miért nem?

A Blizzard pusztán babonás? Vagy esetleg a korábbi csalással van összefüggésben?

Arthur „Nerchio” Bloch, egy lengyel StarCraft II játékos nemrég a BlizzCon helyszínéről jelentkezett be a Facebookon. Ha minden igaz, a játékosok most először láthatták azt a kupát, amiért a bajnokság zajlik, Nerchio elmondása alapján azonban a szervezők nem engedték, hogy bárki is megérintse a kupát, mondván az balszerencsét hozna. Fura ilyesmit hallani a Blizzardtól, és Nerchio is kételkedik az indokban, de nem tudja, miért történhetett a dolog.

Ezen kívül volt még egy érdekesség. A hagyomány szerint a BlizzCon-győztesek nevei minden évben felkerülnek a kupára, ám ezúttal hiányzott a névsorról Lee „Life” Seung Hyun, aki pár évvel ezelőtt nyerte meg a versenysorozatot. Ennek az az oka, hogy Life belekerült egy igencsak csúnya bundabotrányba. 2016 áprilisában a koreai hatóságok vizsgálódni kezdtek a profi StarCraft világban, mert fülest kaptak, miszerint páran lehet, hogy meccseket dobtak el szánt szándékkal.

A vizsgálat végén kiderült, hogy a vádak nem voltak alaptalanok: Life a 2015-ös Kespa Cup keretein belül, nagyjából 60.000 dollárért cserébe az első, illetve a második körben is szándékosan vesztett el meccseket Cho "Dream" Joong Hyuk és Ha "Terminator" Jae Sang ellen. Life ellen eljárás indult, aminek a végén a játékos 18 hónap börtönbüntetést kapott, 3 évre felfüggesztve, valamint vissza kellett fizetnie a 60 000 dollárt is.

Life, BlizzCon, StarCraft II

Úgy tűnik, a Blizzard nem tűri a csalás semmilyen formáját sem, sőt, a csalók emlékét is ki akarják törölni.

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!