Megvan a Top 8 a StarCraft 2 világbajnokságon

Véget értek a csoportmeccsek, így kiderült, kik folytathatják majd a StarCraft II világbajnokság playoffjában.

Véget értek a csoportmeccsek, így kiderült, kik folytathatják majd a StarCraft II világbajnokság a StarCraft II World Championship Series playoffjában.

Voltak itt meglepetések és nagy csalódások is, többször is az utolsó pillanatban dőlt el, hogy ki mehet tovább és kinek kell idő előtt távoznia. Egy biztos: ebben az évben van a világnak a legjobb esélye arra, hogy legyőzze a koreai profikat. De minden további nélkül itt a top 8 névsora, akik november 4-én és 5-én folytatják tovább útjukat az SC II kupa felé.

A Csoport B Csoport C Csoport D Csoport
1. hely Park "Dark" Ryung Joo "Zest" Sung Wook Tobias "ShoWTimE" Sieber Jun "TY" Tae Yang
2. hely Kim "Stats" Dae Yeob Alex "Neeblet" Sunderhaft "ByuN" Hyun Woo Mikołaj "Elazer" Ogonowski

A csoportmeccsek során több meghökkentő eredmény is született. Kezdve azzal, hogy a két koreai játékos, Solar és Dear tovább sem jutott a csoportjából, miközben mindkettőben megvolt a potenciál, hogy akár a döntőben is ott lehessenek. Rajtuk kívül kiesett a legesélyesebb európai, Nerchio, és a közönség kedvencének, Snute-nak sem sikerült a csoda.

A csoportkörök egyik legmeglepőbb eredményét a negyedik nap hozta el, amikor is ShoWTime 2:0 arányban verte meg a korábbi GSL bajnokot, Byun-t és ezzel behúzta a C csoport első helyét is. Igaz ugyan, hogy ShoWTimE májusban megnyerte a WCS Spring Circuit Championshipet, és ezzel megmutatta, hogy nagyon jó játékos, de a nemzetközi tornákon a koreai ellenfelek rendre komoly fejfájást okoztak neki, ezért az elemzők a csoportkör előtt nem sok jót jósoltak neki, mivel ott volt még mellette Dear és Byun, két félelmetes koreai profi. De ShoWTimE egy meccset sem vesztett ellenük, és azt üzente az elemzőknek, hogy ő a végső győzelemért jött, és nem elégszik meg kevesebbel.

A másik meglepetést Elazer okozta. A lengyel Zerg játékos két hónappal ezelőtt még nem volt a WCS játékosok listáján, csak azért lehet itt, mert Shin "Hydra" Dong Won sajnos nem tudott eljönni, így Elazer kapott meghívást helyette. Sokan nem tettek volna rá pénzt, hogy esélye lehet, főleg egy olyan csoportban, ahol ott volt Solar és Nerchio is. De megtörtént az elképzelhetetlen, és Elazer először Solar-t verte meg, majd egy nagyon izgalmas ZvZ meccsen Nerchio is elvérzett, így a lengyel játékos második helyen mehetett tovább a kieséses szakaszba.

Talán ez lesz az az év, amikor a kupára nem koreai név kerül majd, hiszen a verseny történetében sohasem volt ennyi nem koreai játékos a negyeddöntőben. Eddig ehhez a legközelebb 2014-ben kerültünk, amikor David "Lilbow" Mschetto a legjobb tizenhatig menetelt, de ott nagyon gyorsan kikapott. Igaz, hogy ebben az évben megváltoztak a versenyszabályok, és az indulók nemzetisége igencsak változatos volt ennek köszönhetően, de ettől függetlenül erősen valószínű volt, hogy a top 8-ban csak koreai játékos lesz.

A tegnapi nap folyamán a Blizzard a negyeddöntők párosításait is nyilvánosságra hozta, ami alapján biztos, hogy ezután a kör után már csak egy Terran játékos marad.

Negyeddöntő párosítások
ShoWTimE (Protoss) - Elazer (Zerg)
Dark (Zerg) - Neeblet (Protoss)
TY (Terran) - ByUN (Terran)
Zest (Zerg) - Stats (Protoss)

Tetszett? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!