Már 2024-ben az olimpiára vinnék az esportot

Már 2024-ben az olimpiára vinnék az esportot

A Los Angeles-i szervezők elkötelezettek az esport iránt, szerintük így lehetne megfogni a fiatalokat!

Los Angeles városa nemrégiben az esporttól volt hangos, hiszen a Staples Centerben rendezték a League of Legends világbajnokság döntőjét, melyet több mint 21 ezer rajongó követett a helyszínen. De mi lenne, ha az esport-versenyeket nem csak különálló formában, hanem az olimpia részeként is megrendeznék?

Ez jár a 2024-es játékokra pályázó Los Angeles-i szervezők fejében is: az LA 2024 programot vezető Casey Wasserman szerint ez kiváló lehetőség lenne arra, hogy az olimpia felé irányítsák a fiatalok figyelmét.

"Az LA 2024 maximálisan támogatja a Nemzetközi Olimpiai Bizottság küldetését, hogy a fiatalokat aktívabb, egészségesebb életmódra nevelje. Az esport globális népszerűsége és a digitális technológia folyamatos fejlődése kiváló eszközök arra, hogy az új generációt összekössék az olimpiai mozgalommal."

A szervezők célja, hogy az esport valamilyen formában megjelenjen majd a 2024-es játékokon - már ha Los Angeles kapja a rendezés jogát, hiszen jelen állás szerint Budapest és Párizs is versenyben lesz.

Eközben az IeSF (Nemzetközi Esport Szövetség) elnöke, Jun Byung-hun hasonló célokat fogalmazott meg.

„Az IeSF több ország közreműködésével dolgozik az e-sport jelenlegi pozícióján és annak elérésén, hogy a jövőben olyan lehessen, mint a baseball vagy a labdarúgás. A célunk az, hogy minél több támogatást szerezzünk a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól, hogy az esport előrébb léphessen az olimpia felé.” 

A The Korea Times szerint az első lépéseket már meg is tették az Olimpiai Bizottság felé, hiszen már WADA-val (Doppingellenes Világszervezet) is felvették a kapcsolatot.

Jun kitért arra is, hogy többet kéne befektetni ezen ágazat fejlődésébe. Szerinte az esport nagyobb figyelmet kéne, hogy kapjon a médiában, és a közéleti személyeknek, hírességeknek is többet kéne vele foglalkoznia, hogy az folyamatosan felkeltse az emberek érdeklődését.

„A híresebb médiaplatformok, mint a Yahoo, az ESPN, a YouTube vagy a Naver már erősen foglalkozik az esportokkal. Emellett a híres európai footballklubok is, mint a Manchester City, a Paris Saint-Germain, a Valencia vagy éppen a sportélet meghatározó személyiségei, mint Shaquill O’Neal is próbál beszállni ezen iparba.”

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!