Korea próbál életet lehelni a StarCraft II-be

Korea próbál életet lehelni a StarCraft II-be

A ProLeague ugyan véget ért 14 év után, de azért a koreaiak nem engedik el teljesen a StarCraft-ot.

Az AfreecaTV a tegnapi napon nyilvánosságra hozta, hogy a 2017-es évben hogyan valósítják meg a Global StraCraft II League sorozatot. Már korábban írtunk arról, hogy 2017 lehet megint a StarCraft II éve, a GSL szervezői is azt ígérik, hogy a sorozat jövőre nagyobb és jobb lesz. Hogy hitelt adjanak a bejelentésnek, kettőről háromra növelik a szezonok számát és az AfreecaTV két külön versenyt is behoz majd, aminek csak szerényen a GSL Super Tournaments nevet adták.

GSL

A nyeremények emelkednek, nagyjából elosztva az év során majdnem félmillió dollárt osztanak majd ki. A formátum egy kicsit változik, a különböző szezonok első két helyezettje automatikusan meghívást kap majd a szuper bajnokságra, de a maradék 14 helyért a játékosoknak egy kvalifikációs tornán kell megküzdeniük. Sookiel Kevin Seo, az AfreecaTV vezérigazgatója a jövő évről a következőket nyilatkozta:

„A GSL mindig is egy ikonikus versenysorozat volt a StarCraft 2 életében. Az AfreecaTV kötelessége, hogy a hagyományokhoz méltó módon újra a legjobb versenyeket hozza el a GSL rajongóknak.”

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!