Néhány esport subreddit már népszerűbb, mint a szex

Néhány esport subreddit már népszerűbb, mint a szex

Mi pedig nem értjük, miért kell ilyen idióta összehasonlításokat csinálni.

A TheBitBag nevű oldal hozott le egy cikket azzal a címmel, hogy az Overwatch subreddit jelenleg népszerűbb mint a szex, na meg amúgy is a legnépszerűbb esport játék reddit aloldal jelenleg. Ebben csak két dolog hibás: egyrészt, teljesen felesleges két ilyen eltérő témájú dolgot összehasonlítani, másrészt, nem az Overwatch a legnépszerűbb. De ha már így belementünk, nézzük meg.

Aki esetleg nem tudná, vagy nem használná, a reddit egy közösségi hírgyűjtő oldal, aminek a lényege, hogy a közösség által "upvote-olt" tartalmak jelennek meg a subreddit főoldalán, népszerűségi és frissességi sorrendben. Egy reddit párbeszéd átlagosan maximum 24 órát van kint a főoldalon, utána már átveszik a frissebb tartalmak a helyét. Persze itt is vannak moderátorok, de a lényeg, hogy valóban a közösség dönti el, hogy mely tartalmak érdemlik meg a főoldalt. Mi magunk is írhatunk reddit posztokat természetesen, de híreket is linkelhetünk be. Minden subredditnek megvan a maga szabályzata, ezeket érdemes átolvasni posztolás előtt.

A legnépszerűbb esport játék subreddit jelenleg a League of Legends, több mint 930.000 feliratkozóval. Őket követi sorban:

2. Overwatch - 709.050
3. CS:GO - 446.426
4. Hearthstone - 412.483
5. Dota2 - 318.484
6. Rocket League - 252.950

Érdemes kihangsúlyozni, hogy az Overwatch annak ellenére lett már a második legnépszerűbb esport játék a redditen, hogy hivatalosan idén májusban jelent meg, míg ehhez képest a League of Legends már a hetedik événél tart. Ennek fényében, persze, cool, hogy már ennek a két játéknak több feliratkozója van, mint a /r/sex-nek, de egyáltalán nem releváns, szóval itt van még néhány dolog, aminél népszerűbb az Overwatch:

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!