Megelepetések és bombaforma a Nation Wars első köreiben

Scarlett legyőzhetetlen, a mexikói csapat megeleptést okozott és Korea szenvedett kicsit. Ez történt eddig a NationWars mérkőzésein.

Véget értek a csoportkörök és a negyeddöntők negyedik Nation Wars StarCraft II tornán. Nagy összességben a papírforma hozta magát de azért voltak itt érdekes meglepetések is. Scarlett irtózatos formában van, a franciák csalódást okoztak és a mexikói különítmény valamit nagyon elkapott, de lássuk pontosan mi is történt, először a csoportkörökben.

Group Korea

A két továbbjutó itt a kanadai és a koreai csapat, ez a játékosok alapján várható volt, de az nem, hogy a koreai csapatnak a vigaszágról kell összekaparnia magát. Scarlettet nem lehetett megverni, senki nem talált rajta fogást, gyakorlatilag egymagában berugdosta a csapatot a negyeddöntőbe.

Group Germany

Itt már nem volt annyira egyértelmű, hogy ki jut tovább. A németeknek, a hollandoknak és a tajvani csapatnak is reális esélye volt. Persze a ShoWTimE, TLO, HeRoMaRinE felállással érkező németeknél mondjuk ciki lett volna egy korai búcsú. Végül a hollandok és a németek jutottak tovább, de kicsit meglepő volt, hogy a holland csapat gyakorlatilag meccset sem vesztett útban a negyeddöntő felé.

Group Poland

Na itt szinte minden találgatás megborult. Az egész azzal kezdődött, hogy a mexikóiak először a franciákat, majd a lengyeleket is elverték 4-3 arányban. Hirtelen pedig a vigaszágon olyan klasszisok harcoltak a továbbjutásért mint, Stephano, PitDrogo, Elazer és Nerchio. A nyomást végül a lengyelek tűrték jobban, mert egy hatmeccses sorozatban ők bizonyultak jobbnak.

Group USA

Ebben a csoportban már megint három olyan csapat volt, akik a papírforma szerint esélyesek voltak a továbbjutásra. A norvég csapat igencsak kiélezett meccsek után simán bejutott, viszont az amerikaiak rendesen megszenvedtek a továbbjutásért. Kezdésnek azért, mert Bly és az Ukrán csapat már az első körben a vigaszágra küldte őket, viszont ezután, amikor egy körrel később találkoztak, Neeb és csapata jobban odatette magát.

Negyeddöntők

A csoportkörök meglepetései után itt már nem történtek váratlan dolgok. A hollandokat Nerchio gyakorlatilag magában megverte és így Snute csapatának sima 4-0 után kellett búcsúznia. A Kanada-USA meccs már izgalmasabb volt, persze Scarlett itt sem kapott ki, de utána Neeb Semper-t és NoRegreT-et is legyőzte. Viszont az amerikai csapat ereje Neeb volt és miután puCK és Nathanias is simán kikapott, a kanadaiak mentek tovább. A mexikói csapatból pedig, mire a negyeddöntőbe értek, kifogyott az üzemanyag, a németek tekintélyt parancsolóan ütötték ki őket. Itt is meg kell említeni, hogy ShoWTimE nagyon jól játszott, nélküle nem biztos, hogy sikerült volna nekik a továbbjutás. Végül pedig a Dél-Korea-Norvégia mérkőzés tűzijáték nélkül zajlott le. Zest magában szétverte a norvégokat, olyan volt, mintha egy GM leiskolázott volna három Diamond játékost.

Mindent egybevetve izgalmas meccseket láthattunk. Scarlett nagyon úgy tűnik, hogy megállíthatatlan, érdekes lesz látni, hogy Elazer és Nerchio mit tud majd vele kezdeni. A németek viszont a koreai csapattal találkoznak az elődöntőben, nagy bravúr kell, hogy ők jussanak tovább. A verseny január 21-én folytatódik Párizsban.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!