Retrospektív: Itt a MEB aftermovie!

Retrospektív: Itt a MEB aftermovie!

Tavaly lement Magyarország eddig legnagyobb LoL kupája, a MEB. Ennek örömére kaptunk egy pofás aftermoviet.

Alig 2 hónapja ért véget a MEB, mégis rendesen megmozgatta a hazai League of Legends közösséget, azon belül is a tehetségesebb játékosokat és csapatokat. Több mint 1,5 éves tervezés és előmunkálat előzte meg mind a bajnokságot, mind pedig a döntőt. Összesen 131 csapat nevezett, amiből végül csak 6 juthatott be a versenysorozatra. Több heti küzdelem után, a csoportköröket és a rájátszást követően végül két gárda, a Team Horizon Reapers és a WiLD.CoolerMaster Multigaming jutott be a döntőbe.

A rózsa vörös, az ibolya kék, a THR winstreaken nincsen fék!

Aioween | 16/12/12 13:13 A több hónapig tartó idevezető út végül meghozta gyümölcsét, mind a játékosoknak, mind pedig a szervezőknek és egy minden szempontból látványos döntőt izgulhattunk végig. Magyarországon ilyen szintű versenyre, produkcióra és technikai megvalósításra még nem nagyon volt példa, az ember már-már úgy érezhette magát, mintha egy igazi LCS közvetítésen ülne Berlinben.

Az utórengések sem maradtak el, ahogy az minden nagyobb megmérettetés után lenni szokott, a legtöbb csapatnál tagcserék történtek, többek közt a két döntősnél is, hiszen Funzkai és bluerzor már más csapatokban játszanak, mint tavaly és még messze a második szezon eleje.

Idén is ugyanúgy 6 brigád fog megküzdeni egymással, ebből négyet az előző szezonban jobb pozíciókban végzett csapatok tesznek ki, név szerint THR, WiLD, WSE és a Rift. A maradék két kiadó helyért újabb kvalifikáció során lehet majd bekerülni.

És, hogy milyen volt az előzőnek a csúcspontja, azaz a döntő? Szavak helyett beszéljen inkább ez a videó:

Reméljük idén is legalább ennyire színvonalas lesz mind a szervezés, mind pedig a mérkőzések minősége, hiszen már most van nem egy új vagy éppen átalakult ötös, akik már gyakorolnak a következő szezonra.

Kövess Minket!



League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.