Kié lett a legnagyobb szelet a 7,5 milliós CS:GO tortából?

Kié lett a legnagyobb szelet a 7,5 milliós CS:GO tortából?

2016-ban közel megháromszorozódtak a CS:GO nyeremények.

Azt eddig is tudni lehetett, hogy a Counter-Strike ott van a top 3-ban, ha az esportokról van szó. Igaz ugyan, hogy nézettségben még nem tudja letaszítani a LoL-t a trónról, de például a DotA-t már rendesen megszorítja, sőt sokszor le is körözi. Persze nyereményben a Valve MOBA játéka egyeduralkodó, az egyik korábbi cikkünkben már írtunk róla, hogy hol lehetett a világon a legjobban keresni az esportokkal, ott általában az első három játékos a DotA-val húzott be nagy pénzt.

Hol lehet a legjobban keresni az esportokban?

Ben | 17/01/24 08:55 2016 egy jó év volt a profi esport játékosoknak. Világszerte egyre több verseny indult útnak, és sok már meglévő torna esetében a nyereményalapban milliós összegek voltak. Gondolok itt a DotA 2 Internationalre, a League of Legends Worlds versenyre vagy a CS:GO Majorre.

A CS:GO viszont eddig nem arról volt híres, hogy horribilis pénzeket osztogatott volna, nem ez volt a lényeg. De azzal, hogy jött egy ELEAGUE és a szervezők gyakorlatilag fullra kitömték a versenynaptárt, a nyereményalapok is emelkedtek, a szervezők egymással versenyeztek már, hogy ki tud többet adni. Az Esportsearnings statisztikái alapján tavaly több mint 17 millió dollárt osztottak szét a különböző CS:GO versenyeken, amiből 7,5 milliót 9 csapat kalapozott össze. Persze ehhez kellett, hogy most először legyen két Major, ahol 1-1 millió dollár volt a kalapban, amiből a győztesek 500.000-et tettek zsebre. Na meg az is segített, hogy az olyan nagy versenyek, mint az ECS vagy az ESL Pro League is emelték a tétet.

A Forbes cikkéből kiderül, hogy tavaly a brazil SK Gaming nyert a legtöbbet, szám szerint 1,9 millió dollár vándorolt a csapat zsebébe. Persze a legjobban keresők listája velük nem ér véget, helyet kap még ott a Virtus.Pro, az Astralis, a Natus Vincere, a Ninjas in Pyjamas, a Team Dignitas és a Fnatic. Érdekes tény, hogy az észak-amerikai csapatok annyira nem hasítanak, hiszen a felsorolt csapatokon kívül már csak egy csapat maradt ki, az Optic Gaming, akik decemberben megnyerték a második ELEAGUE szezon döntőjét és az ott behúzott 400.000 dollár egyből iderepítette őket. A teljes lista:

  1. Luminosity/SK Gaming: 1,91 millió dollár
  2. Virtus.pro: 929.000 dollár
  3. Astralis: 798.000 dollár
  4. Optic Gaming: 789.000 dollár
  5. Na'Vi: 721.000 dollár
  6. NiP: 688.000 dollár
  7. Fnatic: 656.000 dollár
  8. dignitas: 654.000 dollár
  9. G2: 589.000 dollár

Ez a bő 17 millió dollár közel háromszoros ugrás a 2015-ös 6-hoz képest, de ha hihetünk az előrejelzéseknek, akkor 2017-ben sem áll meg az úthenger. Ez pedig lehet örvendetes hír is, de lehetnek baljós hatásai is. Már most sokan panaszkodnak arra, hogy túlságosan is tele van a versenynaptár, a csapatok gyakorlatilag egyik versenyről utaznak a másikra és se praccolni, se pihenni nincs idejük. Ezt hosszú távon nem biztos, hogy fenn lehet tartani és ennek nagy valószínűséggel az lesz az eredménye, hogy a szervezetek kiválasztanak majd öt versenyből hármat és csak oda mennek el. Az pedig, hogy mi alapján választanak majd? Egyszerű: ahol többet fizetnek.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!