Lúcio a következő HotS karakter

Lúcio a következő HotS karakter

Itt volt már az ideje egy erős support-nak. De mennyire is lesz op Lúcio?

Nemrég a Blizzard lerántotta a leplet arról, hogy ki lesz a következő harcos, aki beszáll a Nexus-ért folytatott küzdelembe. Most már biztos, hogy a Heroes of the Storm legújabb karaktere Lúcio lesz az Overwatch-ból, ezzel a Blizzard egy újabb karakterét használja fel több játékban. A brazil dj-re már szükség volt, mert Auriel óta nem érkezett support a játékba. A statok, na meg a képességek alapján pedig úgy néz ki, egy elég erős hős kerül be. Lehet, hogy Lúcio lesz az új op karakter?

De ezek után lássuk mit is tud majd.

Trait

Wall Ride (D)

Amikor Lúcio fal mellett megy, akkor át tud menni a többi egységen és megnő a mozgási sebessége is 20%-kal. Ez az effekt halmozódik a többi mozgási sebesség buff-al.

Basic képességek

Soundwave (Q)

Lúcio kúp alakban sebez maga elé, és visszalöki azokat, akiket eltalál.

Crossfade (W)

Lúcio két számot játszik, az egyik mozgási sebességet ad a csapatnak, a másik pedig gyógyít. A W lenyomásával lehet váltani a számok között.

Healing Boost: A gyógyító dallamok másodpercenként tikkelnek, Lúcion és a körülötte lévőkön gyógyítanak egy kicsit.

Speed Boost: A hatás távolsága ugyanaz, de a dal most nem gyógyít, hanem gyorsít. Mégpedig 15 %-kal.

Amp It Up (E)

Feltekeri a hangerőt Lúcio Crossfade-jén 3 másodpercre. A mozgási sebesség buff így már 45 %-os, és a gyógyítás durván emelkedik.

Heroic képességek

Sound Barrier (R)

1 másodperc után a csapat egy erős pajzsot kap, ami nagyjából 6 másodperc alatt le is esik.

Reverse Amp (R)

A Crossfade megfordul. Ha Lúcio beaktiválja, a körülötte lévő ellenfelek belassulnak vagy folyamatosan sebződnek. (passzív: az Amp It Up időtartama 4 másodpercre megy fel.)

Ez így egyben nem tűnik rossznak, gyakorlatilag a HotS kap egy olyan support hőst, aki tele van olyan képességekkel, amiket ha jól használnak, az erős hatást gyakorolhat egy-egy csatára, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy a képességek hatásai változhatnak a Crossfade és a Reverse Amp miatt, így mindig a helyzethez lehet igazítani, hogy mit is csinálunk.

A közösségből majdnem mindenki örül annak, hogy Lúcio lesz a legújabb szereplője a játéknak:

SolidJake-nek már az elég, hogy új support jön, az, hogy a karakter az Overwatch-ból jön csak bónusz.

A Heroeshype torna szervezőjét, Royalite-ot kezdi összezavarni a sok új hős, de már csak két karakter kell, hogy meglegyen a teljes OW csapat.

James Baker a világ egyik legjobb support játékosa, ő például boldog, hogy Lúcio képességeiben ennyi lehetőség rejlik.

Srey viszont egy kicsit elégedetlen, mivel megint jött egy olyan hős, aki hetes szinten nem kap Cleanse-et. Ez azért egy kicsit behatárolja majd, hogy versenyszituációban hozzák-e majd.

DunkTrain már kicsit bizakodóbb, de szerinte a Blizzardnak még sok fejfájást okoz majd a Crossfade-Amp It Up-Reverse Amp kibalanszolása.

Ti mit gondoltok?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!